Η Yahoo ετοιμάζεται για πώληση;Τι θα γίνει με το μερίδιο της Alibaba;

Η Yahoo θέλει να αναδιοργανωθεί, περικόπτει θέσεις εργασίας και δίνει
προς πώληση τμήματα της εταιρείας και ενδεχομένως, να την πουλήσει εντελώς. Αυτό έχει γίνει πλέον γνωστό με τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία.

Στην κρίση της η Yahoo εξετάζει να πάρει ριζικά μέτρα. Την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της μέχρι 3.δις €. Εκτός από αυτό ελέγχει τις «στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις», μετά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς. Με αυτή τη διατύπωση, η Yahoo τέθηκε πραγματικά προς πώληση. Προηγουμένως, θα πρέπει να αναδιοργανωθεί με τη περικοπή περίπου 15 τοις εκατό των θέσεων εργασίας.

Το πρόβλημα της Yahoo: Παρ 'όλες τις προσπάθειες, η Yahoo δεν πάει καλά με την βασική της δραστηριότητα την online διαφήμιση. Στο τελευταίο τέταρτο του κύκλου εργασιών (1,16 δις ευρώ) αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά μόλις 1,6 τοις εκατό σε 1,27 δις $. Υπήρξε μια απώλεια 4.430 εκατομμυρίων με μια απώλεια των 166.3 εκ $ από τον προηγούμενο χρόνο. Το έναυσμα ήταν μια τεράστια απόσβεση υπεραξίας 4,46 δις δολαρίων των επιχειρήσεων της στην Αμερική και στην Ευρώπη και την πλατφόρμα blog Tumblr.

230 εκατομμύρια ΗΠΑ απόσβεση με την Tumblr

Μια απομείωση της αξίας της διογκωμένης τιμής εξαγοράς , επηρέασε κυρίως τις βορειοαμερικανικές επιχειρήσεις με το ποσό των 3,7 δις δολαρίων. Η πλατφόρμα blog Tumblr αντιπροσώπευε 230 εκατομμύρια $ είπε σε τηλεδιάσκεψη μετά την υποβολή των αριθμών. Η πλατφόρμα blog έχασε τον ετήσιο στόχο των 100 εκατομμυρίων $ σε πωλήσεις, είπε. Yahoo είχε πληρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την Tumblr για να προσελκύσει νεότερους χρήστες.

Η μείωση των θέσεων εργασίας συνοδεύεται από το κλείσιμο των γραφείων της Yahoo στη Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Ντουμπάι, το Μπουένος Άιρες και την Πόλη του Μεξικού. Στο τέλος του τρέχοντος έτους, η εταιρεία θέλει να έχει μόνο 9.000 συνεργάτες και 1.000 εξωτερικούς υπαλλήλους. Έτσι, το εργατικό δυναμικό θα είναι 42 τοις εκατό μικρότερο από ό,τι ήταν το 2012, τόνισε η Yahoo. Η μείωση θα πρέπει να εξοικονομήσει 400 εκατομμύρια $ το χρόνο.

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ακίνητα θα τεθούν προς πώληση


Με την πώληση μεριδίων της εταιρείες θα ήθελε η Yahoo να απαλλαγεί από περιοχές που δεν ήταν μέρος ο πυρήνας των επιχειρήσεων της, είπε. Αυτό θα μπορούσε να είναι για κάποια διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ορισμένα περιουσιακά ακίνητα, που έχει στην κατοχή της. Αυτό θα πρέπει να τις αποφέρει 1 έως 3.δις δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo θα εξετάσει τις "στρατηγικές προτάσεις", ανέφερε η έκθεση. Για αρκετούς μήνες είχαν γίνει σχετικά υποθέσεις για μια πιθανή πώληση. Οι μετοχές υποχώρησαν μετά-ώρες περισσότερο από δύο τοις εκατό μετά την πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του τρίμηνου που ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Η Yahoo αγωνίζεται με το κεντρικό ερώτημα σχετικά με το ήδη αποτύχει αρκετές από τις προκατόχους της: Πώς μπορεί η προσιτότητα των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών σε μια κερδοφόρα επιχείρηση μετάφραση; Μία απάντηση ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, τα μέσα ενημέρωσης με τις επενδύσεις σε θεματικές περιοχές και το περιεχόμενο του βίντεο. Έτσι άφησε το τηλεχειριστήριο στην τηλεοπτική σειρά "Κοινότητα" σε απευθείας σύνδεση αναβιώσει όπου ήλπιζαν για μια πιστοί βάση οπαδών. Παρ 'όλα αυτά, το προσβλητικό βίντεο έφερε μια απώλεια των $ 40 εκατομμυρίων.

"Αναπτυσσόμενες αγορές" για την Yahoo.

Τώρα θα πρέπει να υπάρχουν στην Yahoo τρεις πλατφόρμες: Αναζήτηση, Mail και Tumblr. Για τις προσφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Όμιλος επικεντρώνεται σε τέσσερα θέματα: ειδήσεις, αθλητικά, οικονομικά και τον τρόπο ζωής. Η Γερμανία μετρήθηκε μαζί με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν στις "αναπτυσσόμενες αγορές" για την Yahoo.

Τι θα γίνει με το μερίδιο της κινέζικης online πλατφόρμας  Alibaba του 15 τοις εκατό που κατέχει;

Επιπλέον πιθανόν να αναλογιστεί η Yahoo πως θα μπορούσε να διαχωρίσει καλύτερα το υπόλοιπο μερίδιο που κατέχει στην κινέζικη online πλατφόρμα Alibaba. Το αρχικό σχέδιο ήταν να πουλήσει το μερίδιο Alibaba του 15 τοις εκατό και να διανέμει τα έσοδα στους μετόχους. Αλλά λίγο πριν από την προγραμματισμένη ολοκλήρωση της συναλλαγής που θα άρχιζε το 2016, παρέμεινε ασαφές κατά πόσον μπορεί να εφαρμοστεί αυτό χωρίς να πληρώσει φόρο. Το τρέχον σχέδιο από τις αρχές Δεκεμβρίου ήταν, αντί το μερίδιο της Alibaba, την υπάρχον Internet-βασισμένη εταιρία να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία. Θα μπορούσε να υπάρχουν δύο εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο.

0 σχόλια: