Η Apple συνάπτει μυστική συνθήκη με τον ανταγωνισμό;

Η Apple σύμφωνα με πληροφορίες πληρώνει ενοίκιο 400 έως 600.000.000 δολάρια ανά έτος στη Google για αποθήκευση των δεδομένων της.
Πως γίνεται μια μεγάλη εταιρία να πάρει την απόφαση να βρει
φθηνή χωρητικότητα αποθήκευσης (cloud) των δεδομένων της; Με μια ασυνήθιστη λύση για τον κατασκευαστή των iPhone, καλύπτει μέχρι τώρα τις μυστικές εμπορικές σχέσεις από τους αντιπάλους της. Η Google θα κερδίσει από την Apple μέχρι και 600 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η Apple φαίνεται ότι αποτελεί για τη Google ένα σημαντικό πελάτη. Η τεχνολογία εταιρία των ΗΠΑ από την Καλιφόρνια και ο γίγαντας του Διαδικτύου με την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στον κόσμο θα πρέπει να είχαν συνάψει μια σύμβαση κατά το προηγούμενο έτος, ανέφερε το συνήθως καλά από τεχνολογικής πληροφόρησης του κλάδου το "Re/code" site, επικαλούμενo καλά πληροφορημένες πηγές.

Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει αποκτήσει ακόμα δικές της αρκετές αποθηκευτικές ικανότητες και για αυτό πρέπει να νοικιάσει χώρο στους ανταγωνιστές της. Εκτός από τη συμφωνία με την Google η Apple εν μεταξύ παρκάρει επίσης δεδομένα και στην Amazon Web υπηρεσίες και στην cloud computing Azure της Microsoft. Στην αγορά για cloud αποθηκευτικές λύσεις ηγέτης στις ΗΠΑ είναι η Amazon, ακολουθούμενη από τη Microsoft. Η Google είναι το νούμερο τρία στη σειρά και μόνο μειώνει τις τιμές για να καλύψει τη διαφορά. Στον επιχειρηματικό τομέα των mobile λειτουργικών συστημάτων το Android της Google είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple.

0 σχόλια: