Η Verizon συμφωνεί να αγοράσει τη Yahoo.

το logo της verizon

Η Verizon ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να αποκτήσει τη Yahoo για
4.83 δις δολάρια ,επιβεβαιώνοντας μια συμφωνία που δηλώθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Σε ένα δελτίο τύπου, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου, δήλωσε ότι η Yahoo θα ενσωματωθεί με την AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon για 4,4 δις $.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Verizon θα αποκτήσει απευθείας σύνδεση στα εμπορικά σήματα και στην υπηρεσία e-mail της Yahoo, η οποία έχει περίπου 225 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο. Εκτός από της Yahoo με 1 δισεκατομμύριο χρήστες, η Verizon θα κερδίσει την Brightroll υπηρεσία προγραμματική διαφήμισης του γίγαντα του internet, καθώς και άλλες υπηρεσίες διαφήμισης και αναλύσεων. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα μετρητά της Yahoo ή τις συμμετοχές της στην Alibaba και τη Yahoo στην Ιαπωνία. Οι οντότητες αυτές θα παραμείνουν στη Yahoo, η οποία θα αλλάξει το όνομά της μόλις κλείσει η συμφωνία και θα γίνει δημόσια μια εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους που δημοσιεύτηκε στο Tumblr, η διευθύνων σύμβουλος της Yahoo Marissa Mayer πρόσθεσε ότι η συμφωνία "θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε και ότι η Verizon ανοίγει την πόρτα σε εκτεταμένες ευκαιρίες διανομής." Είπε, επίσης, ότι θα παραμένει στην εταιρεία, αν και δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος της.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και των μετόχων της Yahoo. Η Verizon λέει ότι αναμένει ότι η εξαγορά να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017. Μέχρι τότε, η Yahoo "θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα," είπε ηVerizon σε δελτίο τύπου.

0 σχόλια: