Ο εφευρέτης του Android ο Andy Rubin θα αναπτύξει ένα Super-Smartphone.

Ο εφευρέτης του Android ο Andy Rubin
ΟAndy Rubin,στον οποίο η Google οφείλει το Android λειτουργικό σύστημα της, έχει
προφανώς μεγάλα σχέδια, θα αναπτύξει ένα νέο high-end Smartphone, σύμφωνα με μια έκθεση εφημερίδας. Ακόμη σε αυτό εμπλέκεται και ο παραγωγός των iPhone.

Ο Andy Rubin θέλει να τοποθετηθεί με τους μεγάλους. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια έκθεση του"Bloomberg". Ο Rubin εργάζεται πάνω σε μια σειρά από νέα gadgets υψηλής τεχνολογίας, που θα εξασφαλίσουν λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης. Το πρώτο από αυτά θα είναι ένα high-end Smartphone.
Ο Andy Rubin έχει επαινέσει τον κλάδο των Smartphone όσο κανένας άλλος. Με στόχο να αναπτυχθεί ένα ανοικτό λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, οι πρώην εργαζόμενοι της Apple το 2003, ίδρυσαν την εταιρεία Android. Δύο χρόνια αργότερα, αγόρασε η Google την εταιρία Android για 50 εκατομμύρια δολάρια. Ο Rubin ήταν επικεφαλής του έργου, αποχώρησε όμως από την εταιρεία το 2014, για να ακολουθήσει τα δικά του σχέδια.

Ένα εκ των οποίων να ιδρύσει την εταιρία Essential Inc το 2015, η οποία καταγράφηκε από το αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας σαν κατασκευαστής των smartphones, tablet, αξεσουάρ και για "λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα κινητά τηλέφωνα." Συνολικά η νέα εταιρεία έχει σήμερα 40 εργαζόμενους. Πολλοί από αυτούς είχαν στρατολογηθεί από την Apple και τη Google. Σαν εκπρόσωπος Τύπου είχε προσληφθεί ο Andy Fouché, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν για την Magic Leap, μια εταιρεία η οποίας εξειδικεύεται στην επαυξημένη πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το "Bloomberg" θέλει ο Rubin με το νέο Essential smartphone να περάσει στην υψηλή κλάση των Smartphone, έτσι ώστε να τοποθετηθεί εναντίον των iPhone της Apple και το Google pixel . Η περιγραφή του σχεδιασμού θυμίζει το Xiaomi Mix: το σώμα θα είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που μνημονεύεται από το "Bloomberg": Η συσκευή θα έχει τη δυνατότητα να εξοπλίζεται μελλοντικά με νέο υλικό. Κατά συνέπεια, θα μπορούσε, επομένως, να είναι επεκτάσιμο το “modular smartphone”.
Άλλες εταιρείες έχουν ήδη αποτύχει σε τέτοια σχέδια. Έτσι, η Google είχε για μια χρόνια αναπτύξει το project ara το οποίο σταμάτησε το Σεπτέμβριο. Η φινλανδική Puzzlephone δεν έχει φύγει μετά από δύο χρόνια από το στάδιο της ανάπτυξης.

Ωστόσο, τόσο φαίνεται σαφές: Το σούπερ smartphone θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Σχεδιάζεται για μια ολόκληρη σειρά από gadgets που προορίζονται όχι μόνο στην κίνηση αλλά και για το Smart Home. Όλα προορίζονται να συνδέσουν ένα στοιχείο, μια τεχνητή νοημοσύνη που θα βοηθήσει τους χρήστες σε εργασίες ρουτίνας.

Και μια άλλη λεπτομέρεια υποδηλώνει ότι οι καθιερωμένοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων θα έχουν ένα σοβαρό αντίπαλο: Εκτός από την Hewlett Packard και τη Google, η κινεζική Hon Hai Precision Industry Co. συμμετέχει στην Essential Inc.. Η τελευταία είναι περισσότερο γνωστή ως Foxconn, που είναι προμηθευτής για τα iPhones και iPads.

0 σχόλια: