Νέα μελέτη για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα - e-cigarettes
Εδώ και καιρό έχει γίνει μια μακρά συζήτηση για τα οφέλη στην υγεία
από τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Μια νέα έρευνα και οι μελέτες συχνά είτε υποστηρίζουν το προϊόν, είτε περιγράφουν το πόσο επικίνδυνο είναι για την ανθρώπινη υγεία.

Έχει αναφερθεί το Φεβρουάριο, ότι μια μελέτη αποκάλυψε πως μακροπρόθεσμα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ ασφαλέστερα από τον καπνό. Ωστόσο, μια άλλη μελέτη σε αντίθεση με αυτά τα ευρήματα δήλωσε ότι η κατανάλωση των ηλεκτρονικών τσιγάρων ενθαρρύνει τους νέους να χρησιμοποιούν τα προϊόντα καπνού.

Τώρα μια μελέτη αποκαλύπτει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση για τα τσιγάρα καπνού. Επιπλέον, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τον εθισμό του καπνού στο εγγύς μέλλον.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί μια εναλλακτική λύση;

Μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε, ερεύνησε και αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο British American Tobacco (BAT) ορίζει ότι αν όχι για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, σχεδόν το 32 τοις εκατό των καπνιστών καπνού θα συνεχίσουν τον εθισμό τους μέχρι το 2050.

"Τα αποτελέσματά δείχνουν μια συνολική ευεργετική επίδραση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στο πληθυσμό, μειώνοντας την επικράτηση του καπνίσματος και τους θανάτους που σχετίζονται με το κάπνισμα", δήλωσε ο Δρ James Murphy, επικεφαλής για τη Μείωση του Κινδύνου στο BAT .

Προγνωστικό μοντέλο για να επιβεβαιώσει τα Αποτελέσματα

Για να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων, οι ερευνητές του BAT δημιούργησαν ένα μοντέλο πρόβλεψης. Το μοντέλο αυτό εξέτασε αρκετά πιθανά σενάρια από το 2000-2050.

Το βασικό σενάριο του μοντέλου είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν διατίθενται στην αγορά. Αυτό συνδυάστηκε σε αντίθεση με τις περιστάσεις ή μια προγνωστική κατάσταση. Το σενάριο αναπτύχθηκε με βάση τις σύγχρονες τάσεις, όπου είναι διαθέσιμες στους πελάτες και τα δύο, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και αυτά του καπνού.

Ο Δρ Murphy δηλώνει ότι αυτό το μοντέλο πρόβλεψης είναι ένας εξυπηρετικός και χρήσιμος τρόπος για να καθοριστούν οι επιπτώσεις στην υγεία από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ειδικά όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι ακόμα προσβάσιμα.

Πώς το μοντέλο εργάζεται και τα αποτελέσματά του

Το μοντέλο πρόβλεψης λαμβάνει υπόψη του, με διάφορους τρόπους τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα. Καθιστά επίσης τη χρήση των δεδομένων του παρελθόντος για να προβλέψει τι μπορεί να διαφανεί στο μέλλον. Θεωρήθηκε ότι το 2000, σχεδόν το 27 τοις εκατό των άνθρωποι κάπνιζαν, το οποίο μειώθηκε στο 20,3 τοις εκατό το 2010.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις προαναφερθείσες στατιστικές, το μοντέλο προβλέπει ότι το κάπνισμα θα μειωθεί στο 12,4 τοις εκατό, όταν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά. Ο αριθμός αυτός θα μειωθεί περαιτέρω στο 9,7 τοις εκατό, αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα.

Θα υπήρχε επίσης μια πτώση στο ποσοστό των θανάτων λόγω ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα, από 8,4 τοις εκατό στο 8,1 τοις εκατό.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το μοντέλο λαμβάνει υπόψη όλους τους τύπους των καπνιστών, όπως τους σημερινούς, τους πρώην, τους μη-καπνιστές, τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, ακόμα και τους διπλούς χρήστες δηλαδή αυτούς που καπνίζουν και τα δυο με βάση τον καπνό και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. e-cigarettes

Η μελέτη έχει δημοσιευθεί στην Ρυθμιστική Τοξικολογία και Φαρμακολογία.

Πηγή : techtimes

0 σχόλια: