Το 5G έδωσε το παρόν στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

το 5G στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης
Το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G πρέπει να καταστήσει δυνατές νέες υπηρεσίες, όπως αυτόνομα αυτοκίνητα, τηλεϊατρική και θα καταστήσει εφικτό streaming σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση.

Εδώ και χρόνια μιλάνε οι ειδικοί τηλεπικοινωνιών για το επόμενο κινητό πρότυπο 5G και αυτό ήταν παρόν στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο πρωτότυπα του διαδόχου LTE και ξανά και ξανά τίθεται η ερώτηση: γιατί το χρειαζόμαστε αυτό;

Το όνειρο του σούπερ δικτύου

Το 5G θα είναι ένα πραγματικό κινητό θαύμα. Έτσι ονειρεύονται οι τεχνικοί για εύρος ζώνης έως 20 gigabit ανά δευτερόλεπτο, χρόνους απόκρισης μόλις μισού χιλιοστού του δευτερολέπτου και δυνατότητα να έχουν δισεκατομμύρια συσκευές στο δίκτυο.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ήδη η πρώτη κριτική του προτύπου

Ο Christoph Vilanek, Διευθύνων Σύμβουλος της Mobilcom-Debitel είπε: "Ο τελικός πελάτης δεν θα έχει πολύ από το 5G. Επειδή μπορούμε να διαχειριστούμε όλες τις σημαντικές υπηρεσίες γι 'αυτόν μέσω του LTE. "Και ακόμη και σε βιομηχανικές εφαρμογές όπως η αυτόνομη οδήγηση Vilanek προειδοποιεί για υπερβολική ευφορία σε σχέση με το 5G.

ΟVilanek είπε: "Η αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει να σημαίνει ότι το αυτοκίνητο πραγματικά κινείται αυτόνομα και δεν βασίζεται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Δεν θα ήθελα αυτό το αυτοκίνητο να σταματήσει ξαφνικά στον αυτοκινητόδρομο, μόνο διότι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει μια παρεμβολή."

Ο κατασκευαστής τσιπ Qualcomm παρουσιάζει τη διαφορά μεταξύ 4 και 5G
Ο κατασκευαστής τσιπ Qualcomm παρουσιάζει τη διαφορά μεταξύ 4 και 5G στο Mobile World Congress. Αριστερά ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης που μεταδίδεται μέσω LTE και δεξιά στην ίδια ταινία σε ένα δίκτυο 5G. Ο μεγεθυντικός φακός δείχνει: Με το 5G υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας στον χρήστη 

Περιμένετε έως ότου το δίκτυο γίνει γρηγορότερο

Οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, φυσικά, το βλέπουν διαφορετικά.

Η Claudia Nemat, επικεφαλής της τεχνολογίας της Deutsche Telekom, εξηγεί στο πλαίσιο στην έκθεση Mobile World Congress πως θέλει να χρησιμοποιήσει η εταιρεία της το 5G: το νέο πρότυπο έχει ως στόχο να παρέχει στα νοικοκυριά γρήγορο Internet χωρίς να χρειάζεται να βάζουν καλώδια.

Επιπλέον, βλέπει σημαντικές βιομηχανικές εφαρμογές όπως την αυτόνομη οδήγηση ή η παρακολούθηση των ηλεκτρικών δικτύων, οι οποίες δεν είναι δυνατές χωρίς το 5G. Τέλος, το 5G θα προσφέρει σημαντική βελτίωση στο εύρος ζώνης, τους χρόνους απόκρισης και τη δυνατότητα σύνδεσης πολλών ανθρώπων, καθώς και συσκευών, στο δίκτυο.

Για την έναρξη η Nemat λέει: "Έχουμε στο χρονοδιάγραμμα το 5G για να το ξεκινήσουμε το 2020."

Μέχρι τότε, θα υπάρχουν smartphone που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο σούπερ δίκτυο. Ακόμη και η βιομηχανία και το «Διαδίκτυο των πραγμάτων» θα επωφεληθούν από το 5G, επίσης και οι ιδιωτικοί χρήστες θα αγαπήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο διάδοχος του LTE.

0 σχόλια: