ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, η αντίδραση των πολιτών στις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, αφού και πάλι ενδέχεται να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό.
Τα στοιχεία δείχνουν πως, όσο αυξάνονται οι φόροι κάθε χρόνο, τόσο αυξάνονται και οι καταθέσεις πινακίδων των αυτοκινήτων.


Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι τις 30 Nοεμβρίου του 2011 καταγράφηκε συνολική αύξηση των καταθέσεων πινακίδων, στις ανά την Ελλάδα Δ.Ο.Υ, που αγγίζει και το 200% σε κάποιες περιπτώσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ οι επικεφαλής των Εφοριών εκτιμούν πως το Δεκέμβριο θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων.

Από τη μία πλευρά, ο κλάδος του αυτοκινήτου βουλιάζει όλο και περισσότερο, με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και από την άλλη πλευρά ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ιδιαίτερα υψηλού κυβισμού, να αποσύρουν τις πινακίδες προς αποφυγή απόδοσης υψηλού φόρου και τελών κυκλοφορίας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου ιδιοκτήτες βάζουν φωτιά τα αυτοκίνητά τους, ώστε να πάρουν την αποζημίωση από την ασφαλιστική τους.  Άλλωστε η αγορά έχει παγώσει και η πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου υψηλού κυβισμού, συναρτήσει των φόρων, είναι σχεδόν ακατόρθωτη.



0 σχόλια: