ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ‏

  • Αναρτήθηκε: 17.1.12 -
Οι ανοιχτοί χώροι στις πόλεις γίνονται ολοένα και πιο σπάνιο αγαθό, καθώς ο αστικός πληθυσμός του πλανήτη συνεχίζει να επεκτείνεται. 

Ένας αρχιτέκτονας ανέπτυξε ένα πλωτό πάρκο, που θα μπορούσε να αποτελέσει καταφύγιο - παράδεισο για την άγρια ζωή και να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Ο Koen Olthuis της ολλανδικής εταιρίας Waterstudio παρουσίασε το «Δέντρο Θάλασσα», μια πολυεπίπεδη δομή που συμπεριλαμβάνει πράσινους οικότοπους. Το πάρκο αυτό θα έχει πολύτιμη οικιστική αξία για πουλιά, μέλισσες, νυχτερίδες και άλλα μικρά ζώα, αλλά και θετικές επιδράσεις από το πράσινο περιβάλλον. Το πάρκο θα επεκτείνεται και υποθαλάσσια παρέχοντας έτσι, στα υδρόβια πλάσματα, ένα περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.


Η ιδέα είναι σχεδιασμένη για πόλεις με μεγάλες οδούς νερού, όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και δε θα είναι διαθέσιμο για τους ανθρώπους. Η ιδέα του κ. Olthuis είναι βασισμένη πάνω στο πρόβλημα των πόλεων, να προσθέτουν επιπλέον πάρκα. Ανοιχτοί χώροι όπως θάλασσες, ποτάμια και λίμνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο κ. Olthuis προτείνει να γίνει χρήση αυτής της τεχνολογίας από τις πετρελαϊκές εταιρίες, σαν δωρεά στις πόλεις, για να δείξουν την ανησυχία τους για ένα καλύτερο περιβάλλον.


Πηγή: dailymail