Οι νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2014.

βραβεία στους τρείς πρώτους νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Καρλομάγνου
Απονεμήθηκαν τα βραβεία στους τρείς πρώτους νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Καρλομάγνου για τη Νεολαία. Το πρώτο βραβείο έλαβε το
δανέζικο έργο "Η Ευρώπη μας", ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το ολλανδικό σχέδιο "JouwDelft & Co" και την τρίτη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Employment4U", από την Κύπρο. 

Οι νικητές

Το έργο "Η Ευρώπη μας" από τη Δανία, κέρδισε το πρώτο βραβείο. Την απονομή έκανε η αντιπρόεδρος του ΕΚ Άννυ Ποδηματά. 

Το έργο: Μία ομάδα από το σχέδιο "Η Ευρώπη μας" πέρασε ένα χρόνο ταξιδεύοντας σε 24 χώρες της ΕΕ. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού τα μελή της ομάδας ζούσαν σε σπίτια νέων ανθρώπων και πραγματοποιούσαν πολύωρες συνεντεύξεις για την ζωή τους εκεί, την παιδεία, τις συνθήκες εργασίας και στη συνέχεια δημοσίευαν βίντεο, άρθρα, συνεντεύξεις και εικόνες στην ιστοσελίδα τους.

Το έργο "JouwDelft & Co" από την Ολλανδία, κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Την απονομή του βραβείου έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚ Hans-Gert Pöttering.

Το έργο: Συνέδριο Νεολαίας με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε τοπικό επίπεδο για τη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε το συνέδριο, κατατέθηκαν στο ΕΚ, ενώ ιδρύθηκε ευρωπαϊκό δίκτυο νέων που συνδέει 10 χώρες της Ευρώπης.

Το τρίτο βραβείο πήγε στο έργο "Employment4U", από την Κύπρο. Την απονομή του βραβείου έκανε ο Δήμαρχος της πόλης του Άαχεν, Marcel Philip.

Το έργο: Μαθήματα κατάρτισης νέων από το Youth Dynamics, με θέμα την ανεργία των νέων και την προώθηση της απασχόλησης. Συμμετείχαν 26 άτομα, από 9 χώρες.
«Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία» έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 16 έως 30 ετών.

Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο ανέρχεται σε 5000 ευρώ, το δεύτερο βραβείο σε 3000 ευρώ και το τρίτο βραβείο σε 2000 ευρώ. Στο πλαίσιο του βραβείου
, οι τρεις τελικοί νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο). Επίσης, οι εκπρόσωποι και των 28 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν σε τετραήμερο ταξίδι στο Άαχεν της Γερμανίας.

0 σχόλια: