Η Apple αναπτύσσει μια πλατφόρμα για τo δικτυωμένο σπίτι," Έξυπνο Σπίτι".

Apple logo
Το δικτυωμένο σπίτι είναι μια μεγάλη αναπτυσσόμενη αγορά στον κλάδο της τεχνολογίας. Μετά την Google και την Samsung θέλει να μπει σε αυτή
την επιχείρηση για να κάνει τις συσκευές της πιο ελκυστικές και η Apple.

Η Apple σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας θέλει να μετατρέψει iPhones και iPads της σε ένα τηλεχειριστήριο για το δικτυωμένο νοικοκυριό. Πρόκειται για τον έλεγχο του φωτισμού, των οικιακών συσκευών και των συστημάτων ασφαλείας, δήλωσε στην «Financial Times». Η πλατφόρμα αυτή θα ανακοινωθεί στο συνέδριο WWDC προγραμματιστών της Apple, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, είπε, επικαλούμενη ανθρώπους που ενημερώθηκαν. 

Η μεγάλη αντίπαλος της Google είχε ήδη ξεκινήσει μια παρόμοια πρωτοβουλία για το λειτουργικό της σύστημα Android, το οποίο στο παρελθόν έφερε, αλλά για λίγες δικτυωμένες οικιακές συσκευές. Την ίδια στιγμή, η Google αγόρασε για 3.200 εκατομμύρια δολάρια κατασκευαστή ηλεκτρονικών θερμοστατών και ανιχνευτών καπνού. Ο γίγαντας της τεχνολογίας από τη Νότια Κορέα Samsung και LG οδηγούν στην ανάπτυξη των δικών τους πλατφορμών για δικτυωμένα σπίτια. Η Microsoft επιχειρεί να έρθει μέσα από μια συνεργασία με τους ειδικούς της Insteon. Συνολικά, υπάρχουν συσκευές στην αγορά, πολύ μικρών παρόχων, με μη συμβατές λύσεις για επιμέρους λειτουργίες. 

Για παράδειγμα το σύστημα της Apple θα μπορούσε να ανοίξει αυτόματα το φως, εάν ένας κάτοικος με το iPhone έρχεται στο σπίτι, έγραψε η" Financial Times". Η εταιρία έχει ήδη μιλήσει με έναν αριθμό κατασκευαστών εξοπλισμού για το " Έξυπνο Σπίτι ".

Στα καταστήματα της Apple οι προγραμματιζόμενες " Hue " λαμπτήρες που πωλούνται από την εταιρεία Philips, καθώς και άλλα ηλεκτρονικά είδη για το σπίτι, τα οποία μπορεί να ελεγχθούν με εφαρμογές ασύρματα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν οι δικτυωμένες Nest -θερμοστάτες που τώρα ανήκουν στην Google, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης με κάμερα Dropcam.

Η Apple εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί να αναπτύξει τις συσκευές της. Έτσι, υπάρχει η τεχνολογία AirPlay όπου μπορεί να μεταφερθεί μουσική και βίντεο και πιο πρόσφατα η πλατφόρμα CarPlay για την επικοινωνία και την ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο.

0 σχόλια: