Η Microsoft αναπτύσσει σε πραγματικό χρόνο γλωσσικές μεταφράσεις για το Skype.

Η Microsoft επέδειξε ένα νέο εργαλείο του Skype που επιτρέπει φωνητικές συνομιλίες να μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες σχεδόν σε πραγματικό
χρόνο. Το demo έδειξε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μετάφραση ήχου από Αγγλικά σε Γερμανικά και αντίστροφα, συνδυάζοντας Skype φωνή και άμεσα μηνύματα με τεχνολογίες του Μεταφραστή της Microsoft και νευρωνικού δικτύου βάσει της αναγνώρισης ομιλίας.

Είναι νωρίς για αυτή την τεχνολογία, αλλά το όραμα Star Trek για ένα καθολικό μεταφραστή δεν απέχει ένα γαλαξία μακριά, ενώ το δυναμικό του είναι τόσο συναρπαστικό όσο τα παραδείγματα Star Trek, δήλωσε ο Pall σε ένα blog post.

Skype Μεταφραστής ανοίγει τόσες πολλές δυνατότητες για να κάνουν σημαντικές συνδέσεις με τρόπους που δεν είχαν γίνει ποτέ πριν στην εκπαίδευση, στη διπλωματία και στις επιχειρήσεις."

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για να αναπτυχτεί ένα εργαλείο μετάφρασης της ανθρώπινης ομιλίας. Έχει θεωρηθεί σχεδόν ακατόρθωτο έργο να παραδοθεί κάτι ικανό να αποκωδικοποιήσει τις φωνές πολλών διαφορετικών χρηστών και τις αποχρώσεις των διαφορετικών γλωσσών τους.

Η έρευνα της Microsoft έχει επικεντρωθεί στη μηχανική μετάφραση για περισσότερα από 10 χρόνια. Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία του Bing μεταφραστή κειμένου της εταιρείας. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι μιλούν χρησιμοποιούν πολλές παύσεις και χωρίς νόημα φραστικές διατυπώσεις που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των σκέψεων τους.

«Αυτό είναι ένα από τα πράγματα κατά το τελευταίο χρόνο που η ομάδα μου έχει κάνει, την επίλυση της αναντιστοιχίας ανάμεσα στον τρόπο που οι άνθρωποι μιλούν και τον τρόπο που γράφουν», δήλωσε ο Arul Menezes, επικεφαλής της ομάδας Μηχανικής Μετάφρασης της Microsoft.

«Εάν το σύστημα μετάφρασης σας επικεντρώνεται σε γραπτό κείμενο, λειτουργεί πολύ καλά με την ομιλούμενη γλώσσα».

Ο Μεταφραστής Skype βασίζεται στην έρευνα για τα «νευρωνικά δίκτυα», τα οποία χρησιμοποιούν μικρά τμήματα προφοράς ως βασική μονάδα στην ομιλία αποκωδικοποίησης. Αυτό βελτιώνει την ακρίβεια αναγνώρισης ομιλίας κατά 16 τοις εκατό, σύμφωνα με τη Microsoft, και συνεπώς τη βελτίωση μεταφράσεων.

Η εταιρεία είπε ότι η τεχνολογία θέτει την αναγνώριση ομιλίας σε πραγματικό χρόνο μετάφρασης και παρέχει «μια ματιά σε ένα μέλλον όπου η γλώσσα δεν χρειάζεται να είναι ένα εμπόδιο».

Ο Μεταφραστής Skype θα είναι διαθέσιμος με την εφαρμογή Windows 8 πριν από το τέλος του 2014.

0 σχόλια: