Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ‏

  • Αναρτήθηκε: 21.1.12 -
Οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα πρόκειται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αρχαιολογικοί θησαυροί, όπως η Ακρόπολη και οι Δελφοί, θα είναι διαθέσιμοι για κινηματογραφικά και
φωτογραφικά γυρίσματα για το ποσό των 1.600 ευρώ ημερησίως. 

Η κρίση αναγκάζει την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τη δόξα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, σε βοήθεια για την κατεστραμμένη οικονομία της. Το χρέος που πνίγει ολοένα και περισσότερο το έθνος, έχει παίξει το δραματικό ρόλο στην απόφαση να εκμεταλλευτούν για εμπορικού σκοπούς τα μεγαλεία του παρελθόντος, τα οποία μέχρι σήμερα θεωρούνταν πολύ ιερά για να τα ρυπάνει το εμπόριο.

Ξένα πληρώματα ταινιών, διαφημιστικών πρακτορείων και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν αριστουργήματα του 5ου αιώνα π.Χ., όπως του Περικλή και του Παρθενώνα, με την ελπίδα να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία και να προβληθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Αυτή η πρωτοφανής πρωτοβουλία πάρθηκε μετά τις έντονες πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, για να την κρατήσουν οι δανειστές στη ζωή. Με τον φόβο αθέτησης πληρωμής των χρεών από την Ελλάδα, οι αξιωματούχοι της ΕΕ παρενέβησαν λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να τεθούν υπό εργασία κάποιοι από τους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Πηγή: guardian