HANDELSBLATT: PLAN B ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • Αναρτήθηκε: 27.1.12 -
Στο Νταβός και στο Λουξεμβούργο συζητούν για το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας. Η εικόνα που επικρατεί, είναι ότι η Ελλάδα δε μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της και ότι ίσως δε μπορεί να αποφευχθεί η χρεωκοπία. Τα κράτη και πολλές επιχειρήσεις εργάζονται σκληρά για να βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας.


Καμία πρόγνωση δεν είναι απόλυτη και κανείς δεν επιθυμεί την χρεωκοπία της Ελλάδας, αλλά το δημόσιο χρέος της είναι 120% του ΑΕΠ.

Στο Βερολίνο και στα κορυφαία κλιμάκια της γερμανικής οικονομίας ακούγεται ότι είναι έτοιμοι με διάφορα μέτρα ώστε να μετριάσουν τις συνέπειες μιας χρεωκοπίας. Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DAX δήλωσε στο Νταβός: "Πρέπει να προετοιμαστούμε για το σενάριο της δραχμής".

Η Ελλάδα διασχίζει τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης και κάθε μέρα το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξάνεται κατά 75 εκατομμύρια ευρώ. Βάση αυτών ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα να υπογράψουν κι άλλες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πάρουν το νέο δάνειο.

Πηγή: handelsblatt