Οι Αμερικάνοι φτιάχνουν το όπλο του μέλλοντος (Video)

  • Αναρτήθηκε: 16.2.12 -
Το αμερικανικό ναυτικό θα έχει υπό την κατοχή του το πιο ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό όπλο, το λεγόμενο "Railgun" τα προσεχή 15 χρόνια. Ρώσοι ειδικοί το περιγράφουν ως το όπλο του 21 αιώνα.


Αμερικανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν δομικές κατά σειρά ετών στο Railgun και φαίνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Το όπλο χρειάζεται πολλή ενέργεια για να επιταχύνει τα βλήματα σε υπερηχητικές ταχύτητες και γιαυτό το λόγο έχουν ήδη υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο, για τη δημιουργία μιας πηγής ενέργειας που θα τροφοδοτεί το όπλο.

Σύμφωνα με την εταιρία Raytheon Company, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που προμηθεύει την άμυνα των ΗΠΑ, υπέγραψαν συμφωνία με το αμερικανικό ναυτικό, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα παραγωγής ενέργειας.

"Αυτό το νέο σύστημα θα αλλάξει δραματικά το τρόπο με τον οποίο το ναυτικό μας αμύνεται", δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Προηγμένων Τεχνολογιών για τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Άμυνας της RAYTHEON, Joe Biondi. Το Railgun είναι πλήρως ηλεκτρικό όπλο και επιταχύνει ένα βλήμα κατά μήκος ενός ζεύγους από μεταλλικές ράγες. Χρησιμοποιεί ρεύμα που αλληλεπιδρά με ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και επιταχύνει το βλήμα.

Εκτός της χρήσης του Railgun για στρατιωτικές επιχειρήσεις, έχει προταθεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτοξεύσει διαστημόπλοια σε τροχιά.

Οι πρώτες στρατιωτικές δοκιμές του Railgun πραγματοποιήθηκαν το 2008 και έδειξαν ότι είναι ικανό να επιταχύνει βλήματα με ταχύτητα 9.000 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο στόχος τους είναι να καταφέρουν  να πυροβολούν σε αποστάσεις έως 400 χιλιομέτρων.


Πηγή: pravda