Η Apple παρουσίασε τελικά το πρώτο δικό της Smart Watch.

Παρουσίαση του ρολοιού της Apple από τον Tim Cook
Το ρολόι είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις. Η Standard Edition απλά ονομάζεται "Watch" και το περίβλημα του είναι από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό υπάρχει σε μια 38 και μια έκδοση 42-χιλιοστών. Επιπλέον, υπάρχουν σαν επιλογή δύο διαφορετικά χρώματα περιβλήματος γυαλιστερό ή Space Μαύρο. Οι Αγοραστές του Standard Edition μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι διαφορετικά βραχιόλια.

Εκτός από την "Watch" υπάρχει η αθλητική έκδοση " Watch Sport ". Αυτό φέρνει ένα κομψό σώμα από αλουμίνιο σε ασημί ή γκρι Space και με σκλήρυνση ιόντων-X γυαλί. Για το σκοπό αυτό, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα βραχιόλι σε κόκκινο, λευκό, γκρι, μαύρο ή μπλε.

Πολυτελής έκδοση από χρυσό

Η deluxe έκδοση του ρολογιού, το " Watch Edition ", είναι διαθέσιμη μόνο σε μια περιορισμένη έκδοση. Το περίβλημα είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων. Η οθόνη Retina προστατεύεται όπως και στην κανονική έκδοση του κρύσταλλο ζαφείρι.

Όπως και το iPhone και το iPad μπορεί επίσης να είναι το ρολόι της Apple διαισθητικό να χρησιμοποιήσει. Ο έλεγχος πραγματοποιείται κυρίως μέσω της οθόνης αφής. Εδώ τέσσερις κατευθύνσεις κυλάει περνώντας σε όλους. Το έξυπνο ρολόι ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο χρήστης τους σηκώσει το χέρι του. Επιπλέον, το ρολόι της Apple διαθέτει τον έλεγχο φωνής Siri.

Τι μπορεί να κάνει το ρολόι της Apple

διάφορες λειτουργίες του ρολογιού της Apple
Προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα χαρακτηριστικά από το ρολόι της Apple, ο χρήστης χρειάζεται ένα iPhone 5 ή 6. Όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με το τηλέφωνο, ο χρήστης μπορεί να κάνει κλήσεις, να διαβάζετε μηνύματα κειμένου και e-mail του και να παίξει μουσική. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία της πληρωμής από την Apple Pay και τα στοιχεία φυσικής κατάστασης, όπως τη καταγραφή των παλμών. Θα μπορούσαν κάλλιστα να στείλουν τα δεδομένα σε άλλους χρήστες Apple-ρολογιών. Έτσι, οι τιμές γυμναστικής, το έξυπνο ρολόι κρατά τα στοιχεία για να διατηρήσουν τον χρήστη του σε καλή κατάσταση. Εάν η πάρα πολύ καιρό σε καθιστή θέση, το ρολόι της Apple, τον συμβουλεύει αυτόματα ότι πρέπει να γυμνάζεται περισσότερο. Το ρολόι ανιχνεύει ένα ευρύ φάσμα του αθλητισμού: για παράδειγμα, το τρέξιμο, τζόκινγκ και ποδηλασία.

Το Twitter και το Shazam: Αυτές οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για το ρολόι της Apple

Εκτός από τις εφαρμογές της Apple, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών για το ρολόι της Apple. Μεταξύ άλλων μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του Instagram, Nike Running, το Twitter και το Shazam. Σύμφωνα με την Apple, το ρολόι προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές αλυσίδες, που έχουν κάνει κράτηση, να μπορούν εγκατασταθούν στο δωμάτιό χωρίς να περάσουν από έλεγχο.

18 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Σύμφωνα με την Apple, το έξυπνο ρολόι μπορεί να κρατήσει σε συνήθη χρήση έως και 18 ώρες. Ο Χρήστης πρέπει να το φορτίσει κάθε βράδυ με τον φορτιστή της Apple. Μια πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Μεταξύ 399 και 18.000 €

Όποιος θέλει να αποκτήσει το πρώτο Smart ρολόι της Apple, θα πρέπει να επενδύσει τουλάχιστον 399 €. Πόσο είναι η φθηνότερη έκδοση του Sport έκδοση με μέγεθος 38 χιλιοστά. Η έκδοση 42-χιλιοστών κοστίζει 449 €. Οι τιμές της βασικής έκδοσης, που διακινούνται 649 - 1.249 ευρώ, ανάλογα με το ποιο βραχιόλι επιλέγουν οι χρήστες. Οι πελάτες οι οποίοι διαλέξουν την πολυτελή έκδοση από χρυσό τότε πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα. Για την "Watch Edition", απαιτεί η Apple τουλάχιστον 11.000 € για την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Για τα πιο ακριβά έως 18.000 €. Έναρξη πώλησης του ρολογιού θα είναι 24 Απριλίου 2015. Η κράτηση για το ρολόι, θα ξεκινήσει ήδη από τις 10 Απριλίου. 

Αξίζει να το αγοράσει κάποιος;

Με τιμές που ξεκινούν από περίπου 400 € το Apple Watch είναι πολύ πιο ακριβό από ό, τι οι εναλλακτικές λύσεις τους από την πλευρά των Android. Ωστόσο, το ρολόι έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει. Με την πρώτη ματιά, το ρολόι της Apple αξίζει τα χρήματα τους. Αν η επένδυση είναι πραγματικά αξίζει, θα διευκρινιστεί μόνο σε μια λεπτομερή εξέταση στο μέλλον.
Σχετικά άρθρα :

Η Apple παρουσίασε στο Σαν Φρανσίσκο ένα ολοκαίνουργιο MacBook Retina 12, είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, πιο αποτελεσματικό και με μια σύνδεση USB τύπου C.

Η ιστορία της Apple από το 1977 έως σήμερα.

0 σχόλια: