Η Αργεντινή μποϋκοτάρει τη Μεγάλη Βρετανία.

  • Αναρτήθηκε: 1.3.12 -
Η Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με το ΔΝΤ πρόκειται να δώσουν ένα πακέτο βοήθειας, ύψους 27 εκατομμυρίων λιρών στην Αργεντινή. Την ίδια στιγμή το Μπουένος Άιρες αποφάσισε να μποϋκοτάρει τα προϊόντα που εξάγει η Μεγάλη Βρετανία.


Το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 12 χρόνια έχει ενισχύσει την Αργεντινή, στο σύνολο, με 450 εκατομμύρια λίρες. Ο ευρωβουλευτής Tory αποκάλυψε έγγραφα της ΕΕ, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα βοήθειας αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ για την Αργεντινή, τα οποία θα διοχετευτούν τα έτη από 2007 έως το 2013.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας του Μπουένος Άιρες, Debora Giorgi, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 20 αφεντικά εταιριών για να τους παροτρύνει να υποκαταστήσουν τα βρετανικά προϊόντα με αντίστοιχα που παράγονται αλλού. Ο λόγος του μποϋκοτάζ είναι επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο αρνήθηκε να διαπραγματευτεί στο θέμα κυριαρχίας εξερεύνησης πετρελαίου στα νησιά γύρω από το Μπουένος Άιρες. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργού Βιομηχανίας δήλωσε: "Η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα σε αυτούς που ακόμα χρησιμοποιούν την αποικιοκρατία ως μέσο πρόσβασης στους ξένους φυσικούς πόρους".

Πηγή: dailymail