Εκλογικό δίλημμα: Ευρώ και λιτότητα ή δραχμή και ελευθερία;

  • Αναρτήθηκε: 2.5.12 -
Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο τη λιτότητα, αλλά θέλουν να κρατήσουν το ευρώ. Οι εκλογές της Κυριακής θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας και της νομισματικής ένωσης..


Οι περισσότεροι Έλληνες πάνε οργισμένοι στις εκλογές. Μερικοί πηγαίνουν με σημαίες που θυμίζουν τη σβάστικα και τεντώνουν τα χέρια με ναζιστικό χαιρετισμό.

Τα δυο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα από το τέλος της δικτατορίας βυθίζοντάς τη στα χρέη και στην καταστροφή. Τώρα αισθάνονται την οργή των ψηφοφόρων. Αυτό είναι κατανοητό αλλά όχι και τόσο δίκαιο, διότι πολλοί επωφελήθηκαν από τις πολιτικές χάρες που εξαπλώθηκαν για δεκαετίες σε ολόκληρη τη χώρα. Το πελατολόγιο της οικονομίας και της πολιτικής διαφθοράς χρειάζεται πάντα δύο (πολιτικούς και ψηφοφόρους).

Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε 10 κόμματα θα εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Επτά από αυτά αρνούνται τις περικοπές και τα τρία τάσσονται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα. 8 στους 10 είναι αντίθετοι με τα μέτρα λιτότητας, αλλά θέλουν να κρατήσουν το ευρώ. Και τα δυο μαζί όμως δε γίνεται.

Στην Ελλάδα ψηφίζεται και το μέλλον της Ευρώπης, γιατί εάν βγει από το ευρώ τότε αυτό θα προκαλέσει ένα ντόμινο, το οποίο θα τρίξει τα θεμέλια της νομισματικής ένωσης.

Πηγή: tagesspiegel