Η Ελλάδα δε χρειάζεται να είναι επαίτης

  • Αναρτήθηκε: 2.5.12 -
Την Κυριακή η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μοιραία επιλογή. Δεν αποφασίζει μόνο για το μέλλον της οικονομίας της, αλλά για την Ευρωπαϊκή νομισματική ένωση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση..


Η ελληνική πολιτική έχει οδηγήσει τους ανθρώπους στο οικονομικό αδιέξοδο. Στο διαγωνισμό μεταξύ δεξιάς και αριστεράς οι πολίτες διάλεγαν ανάλογα με τα δώρα που τους οδηγούσαν στις δημόσιες υπηρεσίες. Πολλοί πολίτες ήταν ευτυχείς και παρασύρονταν από το αφελές όνειρο του εύκολου χρήματος χωρίς παραγωγική εργασία.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι νέες πολιτικές καμπάνιες στηρίζονται στους παλιούς τρόπους. Οι ψηφοφόροι θέλουν περισσότερες θέσεις εργασίας και οι υποψήφιοι υπόσχονται τον μαχόμενο λαϊκισμό ενάντια στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο πιο ελπιδοφόρος υποψήφιος, ο Αντώνης Σαμαράς, υπόσχεται περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις για τις οικογένειες με χαμηλές συντάξεις και για τους αγρότες. Λένε στους ψηφοφόρους αυτά που θέλουν να ακούσουν, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου, που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.

Η Ελλάδα όμως χρειάζεται ανάπτυξη. Έχει μεγάλες δυνατότητες και δε χρειάζεται να έχει το ρόλο του επαίτη. Η πιο μεγάλη κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να είναι ο τουρισμός. Κάτι που θεωρείται αυτονόητο και δε γίνεται αντιληπτό ως οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Όποιος νομίζει ότι ο κόσμος θα πάει στην Αθήνα για να δει την Ακρόπολη χάνει πολλές ευκαιρίες.

Πηγή: faz