Διεθνής τύπος για τα πρώτα αποτελέσματα

  • Αναρτήθηκε: 17.6.12 -
Τα σχόλια από το γερμανικό τύπο για τα πρώτα αποτελέσματα, που παρουσίασαν τα exit poll, δείχνουν μια μακρά νύχτα για την Αθήνα και μεγάλη αγωνία σε Ευρώπη και πιστωτές. Διαβάστε τις πρώτες αντιδράσεις..

Γερμανικός τύπος:


Handelsblatt: "Διαγράφεται δραματικό τέλος από την εκλογική διαδικασία Σύμφωνα με τα έξιτ πολς η πορεία του Σύριζα προς τη νίκη ανακόπηκε, όμως οι συντηρητικές δυνάμεις θα δυσκολευτούν να σχηματίσουν κυβέρνηση".

Spiegel: "Μακρά εκλογική βραδιά για την Αθήνα. ΝΔ και Σύριζα δίνουν μάχη στήθος με στήθος".

Bild: "Πρώτα προγνωστικά στις μοιραίες εκλογές: η Ελλάδα αναποφάσιστη!"

Welt: "Παρτίδα αγωνίας για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις χρηματαγορές, καμιά σαφής πλειοψηφία για τους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς".

Financial Times Deutschland: "Δράμα στην Ελλάδα, συντηρητικοί και ριζοσπάστες αριστεροί στήθος με στήθος. (...) Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα έφερε την ένταση που πολλοί περίμεναν αλλά και φοβόντουσαν".

Hamburger Abendblatt: "Οι εκλογές δεν έφεραν καθαρό συσχετισμό δυνάμεων. Δεν διαφαίνεται σαφής πλειοψηφία των υποστηρικτών ή των αντίπαλων της φιλοευρωπαϊκής πορείας".

Αγγλικός τύπος:

Telegraph: Το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα exit poll, δείχνουν τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μισή μονάδα διαφορά. Ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σχολιάζει την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ως αποτέλεσμα της κατάθλιψης.

Guardian: "Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συναγωνίζονται για το ποιο θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη είναι στήθος με στήθος. Θα βρεθεί η Ελλάδα στην ίδια κατάσταση και πάλι;

Daily Mail: Ένας στους τρεις ψηφοφόρους γύρισαν στο αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κέρδισε μαζική υποστήριξη. Κανένα κόμμα δεν ενδέχεται να κερδίσει αρκετές ψήφους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα πρέπει να τεθεί από κοινού μια συμμαχία για να αποφευχθεί μια τρίτη εκλογική διαδικασία.
Αμερικανικός τύπος:

Reuters: Οι Έλληνες επιστρέφουν στις κάλπες ξινισμένοι και διαιρεμένοι. Διχασμένοι ανάμεσα σε θυμό για τις περικοπές του προϋπολογισμού και φοβισμένοι για τις συνέπειες από το σκίσιμο του μνημονίου.

Wall Street Journal: Στατιστική ισοπαλία σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει φόβους στους επενδυτές και περαιτέρω πολιτική αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ.