Φοβόμαστε τα καλάσνικοφ!

  • Αναρτήθηκε: 13.6.12 -
Ο νεαρός εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς, εξηγεί σε συνέντευξη στη γερμανική Bild, γιατί βγάζει τα χρήματά του στο εξωτερικό. Εξηγεί το ρόλο των πλουσίων στην ελληνική κρίση και δηλώνει το φόβο του για την αυξανόμενη βία και τα καλάσνικοφ..


Η εξήγηση του Χάρη Βαφειά για την οικονομική κρίση ήταν αυτή:

"Η εξήγηση είναι πολύ απλή, αρκεί να κοιτάξετε τον κρατικό τομέα. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εργάζονται για το κράτος! Πως μπορεί να λειτουργήσει; Επιπλέον υπάρχουν όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που νοιάζονται μόνο για το συμφέρον τους".

Ο δημοσιογράφος της Bild ρώτησε για τις πισίνες που δεν φορολογούνται και για τους πλούσιους που δεν πληρώνουν φόρους.

"Εγώ πληρώνω φόρους για τα πάντα: για το σπίτι μου, για το γιοτ μου, για τα αυτοκίνητα..Πιστεύετε σοβαρά ότι η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη εάν φορολογηθούν περισσότερο οι πισίνες; Αυτό έχει ήδη συμβεί, αλλά η κατάσταση συνεχίζει να είναι άσχημη. Οι πολιτικοί θέλουν να τιμωρήσουν αυτούς που ήταν έξυπνοι και κέρδισαν λεφτά. Τη συζήτηση για τα δισεκατομμύρια στην Ελβετία τη βρίσκω γελοία".

Στη συνέχεια ο Βαφειάς ρωτήθηκε για το πως νιώθει ως πλούσιος Έλληνας στην κρίση.

"Αγαπώ τη χώρα μου, αλλά κάθε μέρα με θλίβει και η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι άνθρωποι ζηλεύουν όταν δουν κάποιον με ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Επίσης φοβόμαστε για τη βία και τις διαρρήξεις. Φοβόμαστε εκείνους που εξοπλίζονται με καλάσνικοφ και έρχονται στα σπίτια μας. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 παράνομα όπλα και έχουν συλληφθεί χιλιάδες άνθρωποι επειδή δεν έχουν άδεια οπλοφορίας. Ένα παράδειγμα από την προσωπική μου ζωή είναι ότι ένας πλούσιος φίλος μου απήχθη πρόσφατα για παραπάνω από 20 μέρες και έπρεπε να πληρώσει πάρα πολλά λεφτά για να ελευθερωθεί".

Η Bild ρώτησε εάν έβγαλε στο εξωτερικό τα χρήματα για ασφάλεια.

"Αυτή είναι μια χαζή ερώτηση. Τι θα κάνατε εσείς εάν οι οίκοι αξιολόγησης είχαν βαθμολογήσει τη χώρα σας σαν σκουπίδι και υπήρχε η απειλή της επιστροφής στη δραχμή; Φυσικά θα πάρεις τις επιφυλάξεις σου".

Διαβάστε επίσης:

Οι πλούσιοι εξακολουθούν να ζουν όπως και πριν την κρίση

Πηγή: bild