Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα;

  • Αναρτήθηκε: 18.6.12 -
 Η νίκη του Αντώνη Σαμαρά θα δώσει στη χώρα μια μικρή ανάσα, αν και το έθνος είναι βαθιά διαιρεμένο και οι συζητήσεις συνασπισμού θα μπορούσαν να αποδειχθούν δύσκολες. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι ο Σαμαράς μπορεί να περιγραφεί ως στρεψολαίμης, εθνικιστής και εξουσιομανής..


Το μεγάλο επίτευγμα του μέντορα του Σαμαρά, του Κώστα Καραμανλή, ήταν να προωθήσει το ελληνικό χρέος σε ιλιγγιώδη ύψη. Ο κίνδυνος να γίνει η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος μπορεί να αποφευχθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Οι εκλογές αγόρασαν λίγο περισσότερο χρόνο. Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί ίσως να δημιουργήσει μια ελαφρώς πιο διαλλακτική στάση από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Οι πολιτικοί και ο λαός πρέπει να εργαστούν μαζί για να λειτουργήσει το κράτος σωστά. Οι μεταρρυθμίσεις δε θα πρέπει μόνο να ανακοινώνονται, αλλά να εφαρμόζονται. Το πιο σημαντικό είναι να γίνουν αποδεκτές από το λαό. Αν η σχέση μεταξύ ψηφοφόρων και κυβέρνησης αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί και τα άτομα σταματήσουν να επιδιώκουν τα προσωπικά τους συμφέροντα σε βάρος των άλλων, τότε μπορεί να υπάρχει μια μικρή ελπίδα για τη χώρα.

Πηγή: spiegel