Νέοι χωρίς ανεξαρτησία - Μια σύγχρονη τάση

  • Αναρτήθηκε: 27.5.13 -
Μαμάκιας
Οι νέοι χωρίς ανεξαρτησία ή αλλιώς οι νέοι που αναγκάζονται να μένουν με την οικογένειά τους για λόγους διαβίωσης, είναι μια νέα σύγχρονη τάση που παρατηρείται ακόμα και σε χώρες με τελείως διαφορετικά πρότυπα, όπως η Σουηδία!


Η Σουηδία είναι παραδοσιακά μια χώρα όπου οι νέοι μόλις φτάσουν τα 18 φεύγουν από το σπίτι των γονέων και ζουν ανεξάρτητα. Μια νέα μελέτη όμως έρχεται να ανατρέψει αυτό το μοντέλο!

Περισσότεροι από το 50% των Σουηδών ηλικίας 20 και κάτι ζουν ακόμα στο σπίτι με τους γονείς τους. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό ποσοστό, βάση της παράδοσης των Σουηδών. Το φαινόμενο αυτό πλήττει κυρίως τις μητροπολιτικές περιοχές της Σουηδίας.

Μόνο στη Στοκχόλμη υπάρχουν πάνω από 40.000 νέοι ηλικίας 20 έως 27, δηλαδή το 58%, που εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το φαινόμενο στηρίζεται εν μέρη στην οικονομική κρίση και στις ελλείψεις στέγασης. Η κατασκευή νέων κατοικιών στις μεγάλες πόλεις έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται.