Μήνυμα από το Χριστόδουλο Ξηρό για αντάρτικο (Video)

Χριστόδουλος Ξηρός video
Μετά την απόδραση του, ο Χριστόδουλος Ξηρός με μήνυμα μέσω διαδικτύου δίνει όρκους καταπολέμησης της κυβέρνησης. Δείτε το video και τι έγραψε η New York Times..


Άρθρο της New York Times:

Δραπέτευσε Έλληνας Τρομοκράτης και δίνει όρκους για την Καταπολέμηση της κυβέρνησης
Ένας Έλληνας φυγάς. ο οποίος εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια άδειας από τη φυλακή. Έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αριστερών και για δολοφονίες. Έχει υποσχεθεί την επιστροφή του στην ένοπλη δράση.

Χριστόδουλος Ξηρός, 55 ετών, καταδικάστηκε το 2003, μαζί με δύο από τους αδελφούς του, που ανήκαν στην οργάνωση 17 Νοέμβρη. Η ομάδα εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων εναντίον ξένων διπλωματών και Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες.

Ο ίδιος εξαφανίστηκε 7 Ιανουαρίου, κατά την διάρκεια επταήμερης άδειας από τη φυλακή για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε για το Διαδίκτυο, ο Ξηρός διαβάζει μια δήλωση επτά σελίδων. Συνοδευόταν από μια φαινομενικά πρόσφατη φωτογραφία του μπροστά από τις εικόνες του 19ου αιώνα με Έλληνες μαχητές της αντίστασης και της Λατινικής Αμερικής ανταρτών Τσε Γκεβάρα .

"Εγώ για άλλη μια φορά αποφάσισα να κάνω το αντάρτικο τουφέκι κεραυνό εναντίον εκείνων που έκλεψαν τις ζωές μας και πωλούνται τα όνειρά μας για να πραγματοποιήσουν ένα κέρδος",  αναφέρει στη δήλωση.

Επικρίνει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της αστυνομίας και το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή και καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας στην Ελλάδα να ενωθούν με αυτόν. Η δήλωση αποθεμάτων ιδιαίτερη χολή για τα δύο μέρη στην κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους για προδοσία και δηλώνοντας ότι η "τιμή της προδοσίας τους είναι ο θάνατος."

Σε εκτενείς αναφορές στην οικονομική κρίση, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει αποικίες υπό " γερμανική κατοχή ". Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος χορηγός έναντι των διεθνών δανείων διάσωσης που η Ελλάδα στηρίζεται για χρόνια..

"Αν συναντήσουμε ποτέ ξανά, το οποίο δεν ελπίζω ( και ούτε θα πρέπει να έχετε ), θα κάνει καλά να με σκοτώσει. Γιατί αν μου πάρει αιχμάλωτο και πάλι, θα φύγω πάλι για να σας πολεμήσω μέχρι το τέλος", δήλωσε ο Ξηρός.

Η 17 Νοεμβρίου που αναμιγνύεται με μια μαρξιστική ιδεολογία του εθνικισμού, σκότωσε 23 άτομα - συμπεριλαμβανομένων Βρετανούς, Αμερικανούς και Τούρκους διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους - προτού διαλυθεί μετά από μια σειρά συλλήψεων το 2002.
Πηγή: Escaped Greek Terrorist Vows to Fight Govt
Video με το μήνυμα του Χριστόδουλου ξηρού:

0 σχόλια: