Τα πρώτα Android smartphone της Nokia

Android smartphone της Nokia
Παγκόσμιο Συνέδριο κινητών της Βαρκελώνης: Η Nokia επιδεικνύει τα πρώτα Android Smartphone.


Τα Nokia X, τα X+ και τα XL είναι τα πρώτα Smartphone εφοδιασμένα με ένα Android λειτουργικό σύστημα. Αυτά όμως τροποποιήθηκαν ώστε να φαίνονται σαν Windows Phone κινητά.

Η πώληση της Nokia στην Microsoft έχει αποφασιστεί και εγκριθεί αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ξεκάθαρο στο Παγκόσμιο Συνέδριο κινητών της Βαρκελώνης η Microsoft και η Nokia διατηρούσαν μια επιφυλακτική απόσταση ο ένας από τον άλλο.

Την Κυριακή η Microsoft γνωστοποίησε στον κόσμο, ότι Smartphone με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone θα λειτουργούν στο μέλλον όπως στην Samsung, HTC και στην Nokia επίσης στην LG, ZTE και Lenovo. Επί πλέον το Software θα το διαμορφώσει έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει και κινητά τηλέφωνα με hardware μειωμένων απαιτήσεων. Ο ολοφάνερος στόχος ήταν, ότι στο ήδη μικρό μερίδιο αγοράς, η Nokia την Δευτέρα δεν θα παρουσιάσει καμία καινούρια συσκευή των windows αλλά τα πρώτα της Android Smartphone. Τα Nokia X, das X+ και τα XL είναι το αποτέλεσμα του επονομαζόμενου Project Normandy.

Πάντως βρίσκονται στα Android της Nokia αρκετή δοσολογία από τα Windows. Η X οικογένεια στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες της Microsoft όπως Maps, Skype, Outlook.com και προπαντός την υπηρεσία OneDrive. Οι συσκευές φέρνουν τον χρήστη στο "Microsoft Cloud" που έχει αποθηκευτική δυνατότητα 10 Gigabyte. Επίσης το περιβάλλον εργασίας στον χρήστη θυμίζει λιγότερο Android αλλά πολύ περισσότερο λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Τα Nokia X και τα X+ (με περισσότερη μνήμη) έχουν 4 ιντσών οθόνες και τρία Megapixel κάμερα. Το XL έχει 5 ιντσών οθόνη και 5 Megapixel κάμερα. Και τα τρία κινητά έχουν την δυνατότητα να είναι Dual SIM. Τα Χ θα πρέπει να εμφανιστούν αμέσως στην αγορά. Τα δυο άλλα θα εμφανιστούν στο δεύτερο τετράμηνο του χρόνου. Προπαντός η Nokia έχει στο μυαλό της τις αναπτυσσόμενες αγορές.

0 σχόλια: