Η Microsoft ετοιμάζει μια δωρεάν έκδοση των Windows 8.1

Windows 8.1
Λόγω κακών πωλήσεων και σκληρής κριτικής τα Windows 8.1 είναι κάθε άλλο παρά αγαπημένα στο κοινό. Σχεδιάζει μια δήθεν δωρεάν έκδοση των Windows 8.1Πάλι ξανά, πρέπει η Microsoft να υπομένει την σκληρή κριτική, που της γίνεται. Κατ αρχάς οι κριτικοί την επέκριναν δριμύτατα για το νέο μοντέρνο της περιβάλλον (UI) και μετά οι χρήστες τιμώρησαν το λειτουργικό σύστημα και το άφησαν να στοιβάζεται στα ράφια των καταστημάτων.

Πριν λίγο καιρό ο ειδικός στα Windows Paul Thurrott είπε δημόσια και περιέγραψε τα Windows 8 σαν "Το τέρας του Φρανκενστάιν". Τα Windows 8 δεν είναι μόνο κακά σχεδιασμένα, διαπίστωσε ο ειδικός δημοσιογράφος, αλλά έχουν προβλήματα παντού. Το συμπέρασμα του είναι: "Τα Windows 8 είναι μια σχεδόν καταστροφή σε κάθε άποψη." 

Τα Windows 8.1 θα έχουν σαν βάση το Bing
Τώρα προφανώς η Microsoft εισέρχεται σε νέο χώρο. Η εταιρία εργάζεται σύμφωνα με το τεχνικό site "Verge" με μια δωρεάν έκδοση των Windows. Η Microsoft σχεδιάζει αυτήν την στιγμή, τα Windows 8.1 να τα συνδυάσει με το Bing, όπως τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης από πλευράς επιχειρηματικών κύκλων, θέλουν να γνωστοποιηθεί. Η έκδοση των Windows πρέπει να βασίζεται στο Bing. Σύμφωνα με το "Verge" θα εκδοθεί μια δωρεάν εκδοχή των Windows 8.1 χρηματοδοτούμενη από την διαφήμιση και επίσης μια χαμηλού κόστους. Με αυτό ευελπιστούν ότι οι χρήστες των Windows 7 θα πειστούν να μεταπηδήσουν στα νέα Windows.

Ένας λόγος για την ξαφνική αλλαγή στρατηγικής, θα μπορούσε να ήταν οι αριθμοί πώλησης, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τις προσδοκίες τους. Λιγότερο από δυο εβδομάδες ανακοίνωσε η εταιρία, ότι σε 15 μήνες από το λανσάρισμα στην αγορά περισσότεροι από 200 εκατ. άδειες Windows 8 πουλήθηκαν. Ο προκάτοχος τους τα Windows 7 είχαν πουλήσει στους πρώτους 12 μήνες 240 εκ.
 
Έρχονται τα Bingbooks; 
Οι κατασκευαστές των Laptop και Tablet θα μπορούσαν να χαρούν. Μέχρι τώρα η Microsoft κρατάει σχετικά τις τιμές των αδειών των νέων Windows λειτουργικών συστημάτων της υψηλά. Για να παράγουν υψηλότερα κέρδη, θεσπίζουν γι αυτόν τον λόγο ορισμένες εταιρίες εδώ και αρκετό καιρό, δωρεάν Software όπως Linux ή το Google Chrome. Μέχρι τώρα τα Windows 8.1 με το Bing είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, γράφει η "Verge". Όμως με την ολοκλήρωση εφαρμογών και υπηρεσιών στο λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να προσφέρει όπως η Google το Chromebook το δικό της "Bingbook".

0 σχόλια: