Το Facebook επεκτείνεται στην Σουηδία και προσφέρει θέσεις εργασίας

Facebook Like
Μόλις το περασμένο καλοκαίρι, το Facebook είχε ανοίξει κέντρο δεδομένων στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας. Τώρα η εγκατάσταση πρόκειται να επεκταθεί.


Το Facebook θέλει να επεκτείνει το κέντρο δεδομένων της στην βόρεια σουηδική πόλη Λουλέα (Luleaa) κοντά στον πολικό κύκλο. Οι εργασίες επέκτασης της εγκατάστασης θα αρχίσουν "σύντομα" ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία. Περισσότερες πληροφορίες δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το Facebook είχε ανοίξει τον Ιούνιο στην θέση Λουλέα, το πρώτο κέντρο δεδομένων της εκτός των ΗΠΑ. Η πόλη επιλέχθηκε λόγω του ψυχρού κλίματος. Οι διακομιστές (Server) μπορεί να ψύχoνται εκεί, σύμφωνα με την εταιρεία, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από αυτό το Facebook υπολογίζει επίσης και σε οικολογικό ρεύμα από υδροηλεκτρική ενέργεια. Το κέντρο δεδομένων βρίσκεται σε μια επιφάνεια περίπου όσο το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου. Η σουηδική κυβέρνηση επιδότησε το έργο και εξέφρασε την ελπίδα για μια έκρηξη ανάπτυξης στην υψηλή τεχνολογία. Στη θέση στη Λουλέα εργάζονται περίπου 90 τοπικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με το Facebook.

0 σχόλια: