Με το 5G τα κινητά θα έχουν 1000 φορές πιο γρήγορο Internet

Έκθεση τεχνολογίας της Πληροφορικής του Ανόβερου Cebit
Στα εγκαίνια έναρξης της έκθεσης τεχνολογίας της Πληροφορικής του Ανόβερου Cebit (10-14 Μαρτίου), παρευρισκόταν η Καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κάμερον. Από κοινού έλαβαν την πρωτοβουλία οι δυο χώρες να προωθήσουν το ευζωνικό mobile δίκτυο 5ης γενεάς (5G), που θα είναι 1000 φορές πιο γρήγορο από εκείνο της 4ης γενεάς (4G,LTE).


Η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία θέλουν από κοινού να εργαστούν στην ανάπτυξη ενός mobile internet. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω συνεργασίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης, του κολεγίου King στο Λονδίνο και του Πανεπιστημίου Surrey στην νοτιανατολική Αγγλία είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στα εγκαίνια της έκθεσης του Ανόβερου Cebit. Το επονομαζόμενο δίκτυο 5ης γενεάς (5G) θα είναι 1000 φορές πιο γρήγορο από εκείνο της 4ης γενεάς (4G,LTE).

Το ερευνητικό έργο είναι, σύμφωνα με την Κάμερον ένα παράδειγμα, πώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να ενώσουν τα ταλέντα τους στο χώρο της πληροφορικής βιομηχανίας. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια «μόνιμη τεχνολογική επανάσταση», στην οποία χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία θα μπορούσαν να είναι επιτυχής, μόνο αν δουλέψουν ακούραστα για νέες ιδέες και καινοτομίες, είπε. "Μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε ένα ηγετικό ρόλο σε αυτή την επανάσταση."

Ο Κάμερον ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν για την περαιτέρω εναρμόνιση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στόχος ήταν, μεταξύ άλλων, "η πλήρης εξάλειψη των τελών περιαγωγής" για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε, "ότι η Γερμανία και η Βρετανία θα πρέπει να εργαστούν εντατικά για μια ενιαία εσωτερική αγορά της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες και τη βιομηχανία της πληροφορικής. Σε θέματα πληροφορικής μερικοί ήπειροι έχουν ξεφύγει, τώρα η Ευρώπη πρέπει να καλύψει τη διαφορά."

Η Μέρκελ μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής βιομηχανίας, ιδίως με τη χρήση των τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων. "Από την άλλη πλευρά, οι τεράστιες ποσότητες δεδομένων αποτελούν κίνδυνο", είπε η Μέρκελ. "Είναι αναγκαίο ο ψηφιακός κόσμος να εισαχθεί σε ένα κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο. Πιστεύω ότι είμαστε μόνο στην αρχή, για το τι πρόκειται να γίνει εκεί, γιατί φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο σε εθνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να ισχύσει ένα ενιαίο καθεστώς προστασίας δεδομένων για την Ευρώπη. Επιπλέον, θα έπρεπε να συζητηθεί εκτενώς και με τους Αμερικανούς εταίρους μας", δήλωσε η Μέρκελ.

0 σχόλια: