O Schäuble δίνει ελπίδες για νέα οικονομική ενίσχυση

Σόιμπλε
Η επόμενη δόση του δανείου για την Ελλάδα είναι στο δρόμο, αλλά είναι αρκετά τα προγράμματα που εκτελούνται; "Εάν υπάρχει ανάγκη, μπορούμε να βοηθήσουμε", λέει ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε αλλά πρώτα θέλει να ενισχύσει την ανάπτυξη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε ελπίδες ότι σε περίπτωση ανάγκης θα δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια μετά το τέλος των σημερινών προγραμμάτων. "Εάν υπάρχει ανάγκη, μπορούμε να βοηθήσουμε, αν όχι, είναι επίσης καλό," δήλωσε ο Σόιμπλε την Τετάρτη μετά από μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Αθήνα.

Συνολικά, ωστόσο, τα θετικά σημάδια θα αυξηθούν στις χώρες του χρέους της κρίσης. "Οι μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα έχει κάνει, αξίζουν την αναγνώριση," είπε ο Σόιμπλε. Τώρα έχουμε στο επίκεντρο να αυξήσουμε την προσοχή για αναπτυξιακή ώθηση. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της μεσαίας τάξη στην Ελλάδα. 

Η Ελλάδα υποστηρίζεται από διεθνείς δανειστές με δύο πακέτα βοήθειας, συνολικά 240 δισ. ευρώ. Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ την Τρίτη ενέκριναν την επόμενη δόση του δανείου από € 8.300 εκατομμύρια.

0 σχόλια: