Το Twitter αγόρασε τον κοινωνικό πάροχο δεδομένων Gnip

Twitter
Το Twitter δήλωσε την Τρίτη ότι αγόρασε τον κοινωνικό πάροχο δεδομένων Gnip με άγνωστο ποσό, σηματοδοτώντας ότι το έκανε για να αναλάβει ένα νέο ρόλο στο επιχειρηματικό πεδίο και την πώληση δεδομένων.


Η εταιρεία social media είπε ότι προσέλαβε ένα στέλεχος της Google για να οδηγήσει την ανάπτυξη των καταναλωτικών προϊόντων της, συμπληρώνοντας μια θέση που ήταν κενή από τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στην είδηση​, στέλνοντας τις μετοχές του Twitter πάνω από το 11 τοις εκατό, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε.

Η εταιρεία επέτρεψε τρίτες επιχειρήσεις: όπως Gnip, DataSift και Dataminr να αγοράσουν πρόσβαση στα tweet και στη συνέχεια να μεταπωλούν τα δεδομένα σε εταιρικούς πελάτες.

Επιτυχία του Twitter στη δημιουργία μιας βάσης χρηστών των 250 εκατομμυρίων έχει γεννήσει μια ζωντανή βιομηχανία ανεξάρτητων ομάδων αναλυτών που είναι πλέον σε θέση να δίνουν χρηματιστηριακές ειδήσεις, ή να ενημερώνουν τους παραγωγούς σχετικά με τα συναισθήματα των τηλεθεατών, ή να ειδοποιούν τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε περιπτώσεις καταστροφών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παραμένει άγνωστο το πώς η συμφωνία θα επηρεάσει, τη σχέση Gnip- Twitter με άλλους παρόχους δεδομένων στο Twitter.

0 σχόλια: