Η συμφωνία της Microsoft με την Nokia πραγματοποιήθηκε. Μπορούν οι δύο βετεράνοι να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μέλλον μαζί;

Microsoft
Η Microsoft και η Nokia έχουν ολοκληρώσει την συμφωνία τους να πωλούν τις συσκευές των επιχειρήσεων της φινλανδικής εταιρείας στον τεχνολογικό γίγαντα στο Redmond, Wash. Το 7,2 δισεκ. δολάρια προσφορά, η οποία
ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, έχει περάσει μέσα από όλα τα ρυθμιστικά εμπόδια, μετατρέποντας την παλιά επιχείρηση Nokia σε Microsoft κινητή.

Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά.Η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει, όχι μόνο για να καλύψει τη διαφορά στα κινητά αλλά και για να καταλάβει τι έρχεται μετά από το κινητά. Σε μια ανακοίνωση κερδών, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella, που είναι μόλις λίγους μήνες στην δουλειά, δήλωσε: «Τι μπορείτε να περιμένετε από τη Microsoft, έχει το θάρρος για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας, θα προσεγγίσουμε το μέλλον με το μυαλό ενός ανταγωνιστή».

Η Microsoft δεν έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις στα κινητά, μπαίνοντας αργά στις αγορές για smartphone και tablet. Η Nokia έχει δημιουργήσει μια ισχυρή, υψηλής ποιότητας σειρά προϊόντων με τη γραμμή Lumia και εξακολουθεί να έχει αντοχή σε αναδυόμενες αγορές όπως την Λατινική Αμερική και την Ασία. Αυτό είναι μια καλή αρχή για τη Microsoft, όπως φαίνεται για την ανάπτυξη της αγοράς, αλλά αυτό που η εταιρεία θα πρέπει πραγματικά να κάνει είναι να κοιτάξει μπροστά.

Το Windows Phone είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο λειτουργικό σύστημα smartphone τώρα, η ανάλυση της εταιρείας IDC αναμένει ακόμη τα μοντέλα αυτά να αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,9 τοις εκατό της αγοράς το 2014. Αντίθετα τα Android αναμένεται να καταλάβουν το 78,9 τοις εκατό κομμάτι του συνολικής αγοράς smartphone. Η Apple αναμένεται να λάβει 14,9 τοις εκατό.
Ο Nadella θέλει να κάνει τα προϊόντα της Microsoft περισσότερο ανοιχτού κώδικα, όπως και η προσφορά των Windows «δωρεάν στο Διαδίκτυο ορισμένων πραγμάτων» για τους προγραμματιστές. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα. H Microsoft δεν μπορεί να εγκαταλείψει τα κινητά. Αλλά πρέπει επίσης να αντιστρέψει τις αποτυχίες της και να εργαστεί σκληρά για άλματα στην βιομηχανία, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία.

0 σχόλια: