O Κύβος του Rubik.Το Μυστήριο έχει λυθεί;

ο κύβος του Rubik
Πριν από 40 χρόνια, ο Ούγγρος Erno Rubik είχε εφεύρει ένα μυστήριο που έχει γοητεύσει εκατομμύρια μέχρι σήμερα. Το Google Doodle σήμερα
τιμά τον μαγικό κύβο του Rubik και όλους εκείνους που έχουν λύσει το πολύπλοκο παζλ.

Ο κύβος του Rubik φέρνει πολλούς σε απόγνωση. Οι πρωταθλητές για να λύσουν το θέμα θα πρέπει να το περιστρέψουν μέχρις ότου όλες οι πλευρές είναι μονόχρωμες, αλλά σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα.

 Η Google γιορτάζει σήμερα με ένα από τα διάσημα Doodle του. Το 1980, η εφεύρεση, τότε, για πρώτη φορά βγήκε στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες. Από τότε, μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερο από 350 εκατομμύρια κύβοι.

Στην ιδανική περίπτωση, απαιτούνται μόνο περίπου 20 στροφές που για να δαμάσει κάποιος το πολύχρωμο συνονθύλευμα χρωμάτων. Εφευρέτες βρήκαν έναν αλγόριθμο με τον οποίο οι έξι περιοχές ενιαίου χρώματος μπορούν πάντα να επιτευχθούν σε 20 κινήσεις.

Στο "Speedcubern" υπάρχουν οπαδοί που περιστρέφουν τον κύβο 1000 φορές με συνολικά 54 τομείς ανά ημέρα. Σχεδόν αμέτρητες διαφορετικές θέσεις είναι δυνατές. Σε πρωταθλήματα, οι εμπειρογνώμονες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες για τη νίκη : με το ένα χέρι, με δεμένα μάτια, με τα πόδια.

0 σχόλια: