Το Xbox One θα πωλείται χωρίς το Kinect, θα κοστίζει λιγότερο


Xbox One κονσόλα

H Microsoft υποκλίνεται στην πίεση, τώρα το Xbox One θα πωλείται χωρίς το Kinect. Η Microsoft πουλάει την κονσόλα παιχνιδιών Xbox και μειώνει
ανάλογα την τιμή. Θα θέλαμε να προσφέρουμε στους οπαδούς μας περισσότερες επιλογές, είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Από την 9η Ιουνίου, η Microsoft θα προσφέρει το Xbox One χωρίς την κάμερα Kinect σε μια προτεινόμενη λιανική τιμή των 399€, ο ελεγκτής κίνησης στη συνέχεια θα πωλείται ξεχωριστά από το φθινόπωρο. Για την κονσόλα παιχνιδιών θα κοστίζει το ίδιο με το μεγαλύτερο ανταγωνιστή Playstation 4. Η Sony πουλάει επίσης, χωρίς φωτογραφική μηχανή.

Είναι ωστόσο προφανές τι έχει παρακινήσει την Microsoft να κάνει αυτήν την κίνηση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αμερικανική εταιρεία έχει πουλήσει περίπου πέντε εκατομμύρια μονάδες από τη νέα κονσόλα παιχνιδιών της, ενώ η Sony έχει πουλήσει περίπου επτά εκατομμύρια PS4, παρόλο που η διαθεσιμότητά τους είναι ακόμη περιορισμένη.

Η Microsoft δεν θέλει την καθυστέρηση να θεωρηθεί ως αποτυχία. «Αυτοί είναι σε περισσότερες από 40 αγορές, εμεί είμαστε σε 13», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του μάρκετινγκ Yusuf Mehdi στο οικονομικό περιοδικό Forbes. «Επίσης οι κάτοχοι του Xbox 360 είναι ικανοποιημένοι με την κονσόλα τους παρά τους PS3 gamers και συνεπώς δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για αναβάθμιση. Τα 500 $ ήταν πάρα πολύ ακριβά για πολλούς από τους οπαδούς, για τους οποίους είναι ο λόγος που ήθελαν να περιμένουν λίγο», λέει ο Mehdi.

0 σχόλια: