Το «αντισυλληπτικό τσιπ» μπορεί να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως.

αντισυλληπτικό τσιπ
Ένα ασύρματο «αντισυλληπτικό τσιπ» μπορεί να εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως θα μπορούσε να είναι στη διάθεση των καταναλωτών από το 2018.
Το τηλεκατευθυνόμενο αντισυλληπτικό τσιπ διαρκεί 16 χρόνια θα πάει για πώληση «από το 2018»

Σε απόσταση μόλις 20 χιλιοστά x 20mm x 7 χιλιοστά σε μέγεθος, η συσκευή μικροτσίπ είναι μικρότερο από ένα γραμματόσημο, αλλά αποθηκεύει παροχή 16-έτους της ορμόνης λεβονοργεστρέλης.

Μηχανικοί από τη Μασαχουσέτη δημιούργησαν τη συσκευή σε απάντηση σε μια πρόκληση από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς για μια μακράς διαρκείας μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί. Ο Γκέιτς έχει υποστηρίξει από τότε τη συσκευή, η οποία θα υποβληθεί για προ-κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Το τσιπ μπορεί να εμφυτευθεί κάτω από το δέρμα του άνω βραχίονα, στην κοιλιά ή τους γλουτούς, και χρησιμοποιεί ένα μικροσκοπικό τιτάνιο και πλατίνα σφράγιση που τήκεται καθένα και απελευθερώνει 30 μικρογραμμάρια της ορμόνης απ 'ευθείας μέσα στο σώμα.

Αυτή η ημερήσια δόση μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη, ενώ οι ερευνητές που εργάζονται σήμερα σε διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να κρατήσουν τη συσκευή ασφαλή από τους χάκερ.

"Η επικοινωνία με το εμφύτευμα πρέπει να συμβεί σε επαφή με το δέρμα," είπε ο Δρ Robert Farra από το MIT «Κάποιος πέρα από το δωμάτιο δεν μπορεί να προγραμματίσει το εμφύτευμα σας. Στη συνέχεια έχουμε ασφαλή κρυπτογράφηση. Αυτό αποτρέπει κάποιον από το να προσπαθήσει να ερμηνεύσει ή να παρέμβει μεταξύ των επικοινωνιών".

Οι δημιουργοί του σχεδιάζουν να τιμολογήσει μικροτσίπ «ανταγωνιστικά» και λένε ότι θα μπορούσε να εμφυτευθεί ως εξωνοσοκομειακή διαδικασία, παρέχοντας αξία για τα χρήματα με την προσφορά αντισύλληψης για μισή αναπαραγωγική ζωή του χρήστη.

0 σχόλια: