Τι θέλει να κάνει η Amazon με την αγορά της υπηρεσίας βίντεο Twitch;

Η Amazon αγοράζει την βίντεο υπηρεσία Twitch
Για μήνες κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο ότι η υπηρεσία βίντεο Twitch θα μπορούσε να αγοραστεί από την Google. Τώρα ο γίγαντας λιανικής Amazon πρόλαβε δίνοντας 735 εκατ. €. περίπου 970.εκατ. δολάρια. Μια
πλατφόρμα Βίντεο ειδικά για τους λάτρεις του παιχνιδιού.

Τι είναι Twitch; Μια πλατφόρμα βίντεο που μοιάζει με τη βίντεο πλατφόρμα Youtube της Google. Οι χρήστες μπορούν να στείλουν τα δικά τους βίντεο, και μάλιστα να μεταδοθούν ζωντανά.

Ενώ στο Youtube υπάρχουν βίντεο για κάθε θέμα που μπορεί κανείς να φανταστεί, το Twitch ειδικεύεται σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εδώ οι παίκτες μπορούν να παρακολουθούν άλλους παίκτες οι οποίοι παίζουν στον υπολογιστή ή στην κονσόλα όταν κινούνται μέσω των εικονικών κόσμων.

Και γιατί αξίζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια;

 Η έννοια του Twitch ακούγεται σε πολλούς ανθρώπους σίγουρα αρκετά δυσνόητη. Ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια σαν μια εξειδικευμένη υπηρεσία. Πρόσφατα, ωστόσο, η υπηρεσία είχε 55 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο τοποθετούν τα δικά τους παιχνίδια βίντεο στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες Twitch αντιπροσωπεύουν μια νέα μορφή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Οι Twitch χρήστες είναι από πολλές απόψεις μια σημαντική ομάδα για την Amazon.

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μία από τις πιο σημαντικές τάσεις των καταναλωτών. Το ξέρουν ακόμη και στην Amazon, η οποία πουλάει το set-top- box "TV Fire" τη συσκευή με δυνατότητα να παίζει παιχνίδια συνδεόμενο με την τηλεόραση. Ο γίγαντας λιανικής έχει αρχίσει να παράγει με τα Amazon Game Studios δικό της τίτλο παιχνιδιών.

Από την άλλη πλευρά, οι κατά κύριο λόγο οι νέοι χρήστες Twitch αντιπροσωπεύουν μια νέα μορφή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Βλέπουν σπάνια τηλεόραση, αντί αυτού προτιμούν να παρακολουθούν «βίντεο on demand» όποτε θέλουν. Οι υπηρεσίες βίντεο όπως το Twitch είναι η τηλεόραση του μέλλοντος. Συμπεριλαμβανομένων των προσοδοφόρων διαφημίσεων πριν από κάθε βίντεο.

0 σχόλια: