Η Κύπρος πρέπει να περιμένει για την επόμενη δόση.

Ένα κυπριακό ευρώ
Ένα νέο εμπόδιο για την Κύπρο πριν από τη χορήγηση της νέας δόσης ενίσχυσης η οποία μπορεί να περιμένει. Οι Κύπριοι δεν έχουν πάρει επαρκή
μέτρα για τον έλεγχο επισφαλών δανείων, λένε.

 Η Κύπρος δεν έχει λάβει προς το παρόν την επόμενη δόση των δανειστών της στο ποσό των 456.εκ €. Οι Κύπριοι δεν έχουν ακόμη λάβει επαρκή μέτρα για τον έλεγχο επισφαλών δανείων στην αγορά ακινήτων. Αυτό διαπίστωσαν οι εμπειρογνώμονες της τρόικα. «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και ανησυχητική εξέλιξη», δήλωσε στη κυπριακή κρατική τηλεόραση, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Δεν υπάρχει ένας λόγος για"πανικό", πρόσθεσε. «Η κυβέρνηση της Κύπρου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σχετικά με τα μέτρα λιτότητας», είπε.

Η τρόικα των εμπειρογνωμόνων από την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν ήταν ικανοποιημένοι με τους νέους νόμους του κοινοβουλίου της Λευκωσίας, το "πάρα πολύ προστατεύει εκείνους που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες", ανέφερε ο πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο τραπεζικός τομέας είχε βυθίσει στην κρίση την Κύπρο. Η χώρα του ευρώ διατηρήθηκε από την πτώχευση την άνοιξη του 2013, με τη βοήθεια διεθνών πιστωτών. Οι εταίροι του ευρώ και το ΔΝΤ στήριξαν την Κύπρο με κεφάλαια συνολικού ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι ίδιοι οι Κύπριοι έπρεπε να συνεισφέρουν 13 δις €.
 Πηγή : Handesblatt

0 σχόλια: