Τι μεταδόθηκε από το Bloomberg News για τα τεστ αντοχής (stress test) των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi
Είκοσι πέντε τράπεζες της ζώνης του ευρώ στα τεστ αντοχής (stress test) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι έτοιμες να αποτύχουν στην
Αναλυτική Αξιολόγηση της ρυθμιστικής αρχής, σύμφωνα με ένα ανακοινωθέν των τελικών αποτελεσμάτων που μεταδόθηκε από το Bloomberg News.

Εκατό πέντε τράπεζες εμφανίζονται να περνούν την αξιολόγηση, σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης. Από αυτές που απέτυχαν, περίπου 10 θα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων και χρειάζονται να ενισχυθούν, σύμφωνα με ένα άτομο που είχε γνώση του θέματος, ο οποίος ζήτησε να μην ανακοινωθεί το όνομά του επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια. Ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αλλάξει, καθώς οι συνομιλίες θα συνεχιστούν πριν από τα τελικά αποτελέσματα που θα δημοσιευθούν στις 26η, Οκτωβρίου.

Η επανεξέταση αποτελεί έναν πυλώνα της προσπάθειας της ΕΚΤ να αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ μετά από πέντε χρόνια της χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi είπε, ότι οι τράπεζες πρέπει να αποτύχουν για να αποδείξουν τις απώλειες του παρελθόντος που είχαν αντιμετωπίσει. Μετά από τα δύο προηγούμενα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν αποκάλυψαν προβλήματα αργότερα όμως απέτυχαν.

«Οι αριθμοί αυτοί είναι συνεπείς με τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Alberto Gallo, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής μακροοικονομικής πιστοληπτικής έρευνας της Royal Bank of Scotland Group Plc στο Λονδίνο. "Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι η εξέταση είναι αξιόπιστη. Το κλειδί θα είναι να δούμε πόση μεγάλη αντοχή θα έχουν οι ισχυρές τράπεζες και πόσες από αυτές θα περάσουν από αυτά τα στενά περιθώρια. "Αναμένει ότι 11 τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν τα κενά των κεφαλαίων τους μετά από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί φέτος.
πηγή : Bloomberg News

0 σχόλια: