Κατατρίφθηκε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο του Αυστριακού Felix Baumgartner.

Το αφεντικό της Google Alan Eustace έσπασε το ρεκόρ ύψους πτώσης με αλεξίπτωτο του Αυστριακού Felix Baumgartner
Το αφεντικό της Google Alan Eustace έσπασε το ρεκόρ ύψους πτώσης με αλεξίπτωτο του Αυστριακού Felix Baumgartner χωρίς να δοθεί μεγάλη
δημοσιότητα από το ύψος των 135.000 ποδιών.

Ο Alan Eustace, 57 ετών, φορούσε μια ειδικά σχεδιασμένη στολή .
Ανυψώθηκε με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια ήλιο.
Διήρκησε 15 λεπτά για να κατέβει μετά τη χρήση εκρηκτικών υλών για να διαχωρίσει τον εαυτό του από το μπαλόνι.
Οι προετοιμασίες του σχεδίου διήρκεσαν τρία χρόνια και κρατήθηκαν  μυστικές μέχρι σήμερα.
Καταρρίφτηκε το Υψόμετρο, η κατακόρυφη ταχύτητα και η απόσταση ελεύθερης πτώσης.

Ένα από τα πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Google έσπασε το ρεκόρ του αυστριακού Felix Baumgartner για το μεγαλύτερο άλμα με αλεξίπτωτο στην ιστορία.

Ο Alan Eustace, 57 ετών, αντιπρόεδρος στη Google, σηκώθηκε με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια του ηλίου, από ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στο Νέο Μεξικό.

Ένας πολύ γνωστός επιστήμονας υπολογιστών, έπεσε πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υψομέτρου του Baumgartner, που ήταν μόλις δύο χρόνια πριν. Το προηγούμενο ρεκόρ υψομέτρου ορίστηκε από τον Αυστριακό Felix Baumgartner, ο οποίος πήδηξε από 128.100 πόδια στις 14 του Οκτωβρίου 2012.

Επέστρεψε στη γη, μόλις 15 λεπτά μετά την έναρξη της πτώσης του. "Ήταν εκπληκτικό", είπε στους New York Times. “Ήταν όμορφο.” "Μπόρεσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος, και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, που δεν είχα δει ποτέ πριν." 
Ο κ Eustace αποχωρίστηκε από το μπαλόνι με τη βοήθεια ενός μικρού εκρηκτικού μηχανισμού και έπεσε κατακόρυφα προς την Γη με ταχύτητες που κορυφώθηκαν με περισσότερα από 800 μίλια ανά ώρα, ξεκινώντας μια μικρή ηχητική έκρηξη που άκουσαν οι παρατηρητές από το έδαφος.

Επιπλέον, έγινε το ο δεύτερος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα του ήχου έξω από ένα αεροσκάφος.

Έπειτα από 34 μήνες έντονου σχεδιασμού, ανάπτυξης και προπόνησης, ο Alan Eustace, που υποστηρίζεται από την Paragon Space Development Corporation και της στρατόσφαιρας Explorer (STRATEX) ομάδα του, έγραψε ιστορία με μια σχεδόν από το διάστημα πτώσης από ένα μπαλόνι σε μεγάλο ύψος περίπου στα 135.000 πόδια, κατασκευασμένο από την εταιρεία Pagagon, που ανέπτυξε τα συστήματα.

Άρχισε την πτώση του από τα 135.000 πόδια και παράμενε σε ελεύθερη πτώση για περίπου 4,5 λεπτά. Προσγειώθηκε με ασφάλεια σχεδόν 70 χιλιόμετρα από το σημείο εκτόξευσης του.

Πάντα αναρωτιόταν, εάν θα μπορούσε να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη στρατόσφαιρα με την ίδια ευκολία και ασφάλεια όπως κάνουν στον ωκεανό;

"Με τη βοήθεια της ομάδας παγκόσμιας κλάσης STRATEX, έχουμε ενθαρρύνει και άλλους να εξερευνήσουν αυτό το μέρος του κόσμου για το οποίο εξακολουθούμε να ξέρουμε τόσα λίγα." είπε ο Eustace.

πηγή : dailymail

0 σχόλια: