Η MasterCard ανακοίνωσε την πρώτη κάρτα ανέπαφων πληρωμών.

ηη κάρτα της MasterCard  ανέπαφων πληρωμών στον κόσμο που χρησιμοποιεί το δακτυλικό σας  αποτύπωμα
Η MasterCard ανακοίνωσε την πρώτη κάρτα ανέπαφων πληρωμών στον κόσμο που χρησιμοποιεί το δακτυλικό σας αποτύπωμα για την επικύρωση των πληρωμών. Συνεργάζεται με την εταιρεία Zwipe, που βρίσκεται πίσω
από αυτήν τη βιομετρική τεχνολογία. Η κάρτα θα επιτρέπει μόνο χρεώσεις αν ο αντίχειράς τοποθετηθεί πάνω στον ενσωματωμένο αισθητήρα. Μπορείτε να το κουνήσετε κοντά έναν αναγνώστη NFC για ανέπαφες πληρωμές, και είναι επίσης πλήρως συμβατό με chip τερματικά. Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι όλα αποθηκευμένα τοπικά μέσα σε ασφαλές στοιχείο της κάρτας και δεν μεταδίδεται στη MasterCard. Και δεδομένου ότι βιομετρική πιστοποίηση καθιστά περιττό να εισάγετε ένα PIN, η εταιρία Zwipe λέει ότι αυτό είναι ουσιαστικά πιο ασφαλή από ό, τι το chip και το σύστημα με το PIN. Η εταιρεία έχει ήδη τρέξει ένα πιλοτικό με Sparebanken DIN τράπεζα της Νορβηγίας, αλλά η κάρτα πρότυπο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ μακριά από το να θεωρηθεί τέλεια. Είχε μια μπαταρία στο εσωτερικό, την οποία την έκανε λίγο πιο δυσκίνητη σε σχέση με την καθημερινή πλαστική.

Τώρα η Zwipe έχει βρει έναν καλύτερο τρόπο: να οριστικοποιήσει μια παραλλαγή της MasterCard που θα απορροφά ενέργεια RF από τα τερματικά πληρωμών, έτσι θα παίρνει μπρός κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να καταστεί διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε κάποια στιγμή το 2015. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να αφήνουμε το πορτοφόλι και τις κάρτες στο σπίτι.

0 σχόλια: