Η Nokia εξέπληξε παρουσιάζοντας ένα Android Tablet το Ν1. Μοιάζει με ένα μίνι iPad;

 Ο διευθυντής προϊόντων της Nokia Sebastian Nystrom παρουσιάζει το Ν1.
Μετά την πώληση των δικαιωμάτων για Smartphone της Microsoft, η Nokia επιστρέφει στην αγορά για τις κινητές συσκευές. Οι Φιλανδοί παρουσιάζουν το Ν1 ένα Tablet που θα δημιουργήσει προφανώς ένα μίνι ανταγωνισμό στο χώρο των iPad. θα παρατηρήσετε σίγουρα κάποιες ομοιότητες με την Apple.

Όπως το iPad 3 mini, το tablet της Nokia διαθέτει ένα 7,9 ιντσών οθόνη IPS σε φορμά 4: 3 , η ανάλυση 2048 x 1536 pixels και η πυκνότητα pixel της οθόνης δίνει 326 ppi. Επίσης το πλαίσιο του Ν1 είναι από αλουμίνιο. Είναι 6,9 χιλιοστά και 0,6 χιλιοστά πιο λεπτό από το iPad mini και το βάρος του είναι 318 γρ.

Όταν η Nokia ήταν ακόμα ο κύριος του εμπορικού σήματος του Lumia, θα έπρεπε περιμένει, μέχρι να φέρει ένα Tablet στην αγορά. Εξοπλισμένο με Windows 8 RT, η επιτυχία του Lumia ήταν μέτρια, αλλά προβλέψιμη. Αλλά όμως τα Nokia smartphones αποτελούν ιστορία. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι Φιλανδοί τώρα, για να παρουσιάσουν το νέο Tablet. Το Ν1, όμως, έχει ελάχιστα κοινά με τις συσκευές Lumia. Είναι ένα Android tablet που φαίνεται αρκετά παρόμοιο με το μίνι iPad της Apple, η Nokia έχει κάνει ένα προϊόν, το Ν1 στο στυλ της Apple.
Το Ν1 μοιάζει με ένα μείγμα από το iPad mini και το iPhone 6. Ένα κομμάτι Lumia 925 μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει.
Όπως το iPad 3 mini διαθέτει το tablet της Nokia μια οθόνη 7,9 ιντσών IPS σε φορμά 4: 3 και ανάλυση είναι 2048 x 1536 pixels και δίνει πυκνότητα pixel στην οθόνη 326 ppi. Η οθόνη του Ν1, θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη. Επίσης, το Ν1 έχει πλαίσιο από αλουμίνιο. Είναι 6,9 χιλιοστά και είναι 0,6 χιλιοστά πιο λεπτό από το iPad mini και το βάρος του είναι 318 γραμμαρίων λιγότερο κατά 13 γραμμάρια από τον αντίπαλο iPad Air 2. Αλλά αν το κοιτάξτε προσεκτικά, η φινλανδική διαφέρει οπτικά όχι μόνο ότι του λείπει το κουμπί Home. Το στρογγυλοποιημένο πλαίσιο θυμίζει τα νέα iPhones.

Κάτω από την οθόνη υπάρχουν ήδη σημαντικές διαφορές, ειδικά στο τσιπ. Το Ν1 τροφοδοτείται από τον Intel 46-bit επεξεργαστή Atom 580 Ζ3, του οποίου οι τέσσερις πυρήνες εργάζονται μέχρι 2,3 gigahertz. Η μνήμη του Ν1 είναι δύο gigabytes σε μέγεθος, η εσωτερική μνήμη flash είναι 32 GB, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5300 mAh. Η κάμερα στο πίσω μέρος παίρνει φωτογραφίες με 8 megapixels, η μπροστινή κάμερα παρέχει πλάνα 5-megapixel.

Στο Tablet ήδη τρέχει Android 5.0, η Nokia έχει προσθέσει Z Launcher. Ένα απλό interface που παρέχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια καθολική αναζήτηση με τη γραφή. Το λογισμικό μαθαίνει με το χρόνο να αναγνωρίζει ποιες εφαρμογές περισσότερο χρησιμοποιούνται. Στο Ζ Launcher προφανώς δεν είναι ένα βαθιά ενσωματωμένο interface που θα επιβραδύνει τις μελλοντικές ενημερώσεις Android. Η Nokia προσφέρει το Ζ Launcher σαν μια αυτόνομη εφαρμογή για άλλες συσκευές Android. Επί του παρόντος, αυτός είναι ακόμα στη φάση beta.

Η Nokia δεν κατασκευάζει το Ν1 στα δικά της εργοστάσια, αλλά αφήνει ότι μαζί με την ανάπτυξη, την προώθηση και τις πωλήσεις σε ένα OEM συνεργάτη, που έχει λάβει την άδεια το όνομα, τον σχεδιασμό του εξοπλισμού. Σύμφωνα με την "GigaOm" αυτή είναι η Foxconn, η οποία παράγει, μεταξύ άλλων, και συσκευές της Apple. Το Ν1 θα έρθει για πρώτη φορά στην αγορά της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του 2015, θα ακολουθήσουν μετά και άλλες χώρες. Η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι 249 δολάρια προ φόρων.
πηγή : ntv

0 σχόλια: