Το WhatsApp θέλει να κάνει την επικοινωνία πιο ασφαλή.

Το WhatsApp είχε συχνά επικριθεί για την έλλειψη ασφάλειας. Τώρα η υπηρεσία συνομιλίας κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Εκατομμύρια χρήστες, που έχουν εκδόσεις του Android επικοινωνούν πλέον εντελώς κρυπτογραφημένα.

Τα μηνύματα στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων της WhatsApp θα μπορούν στο μέλλον να είναι κρυπτογραφημένα σε όλο το δρόμο τους. Κατ’ αρχήν αυτό είναι όφελος των χρηστών Android. Το WhatsApp ανήκει πλέον στο Facebook, η οποία συνεργάστηκε για αυτό, μαζί με γνωστούς ειδικούς κρυπτογράφησης Open Whisper Systems. Η εταιρεία προσφέρει "TextSecure" μια μέθοδος για την ασφαλή ανταλλαγή μηνυμάτων και διαθέτει επίσης δική της εφαρμογή.

Η αρχή κρυπτογράφησης της TextSecure δίνει τώρα δυνατότητα σε συσκευές με Android. Η Open Whisper Systems, ανέφερε σε ένα blog post, την Τρίτη. Καθημερινά δισεκατομμύρια κρυπτογραφημένα μηνύματα θα έχουν ήδη ανταλλαγεί.

Ωστόσο, η κρυπτογράφηση εργάστηκε μέχρι στιγμής μόνο για τα προσωπικά μηνύματα, όχι για ομαδικές συζητήσεις ή φωτογραφίες και βίντεο. Το WhatsApp έχει πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες και είναι επίσης δημοφιλής για το λειτουργικό σύστημα της Apple iOS.

0 σχόλια: