Η Ρωσία σώζει μεγάλη τράπεζα πριν χρεοκοπήσει.

 τράπεζα της Μόσχας
Η ρωσική κεντρική τράπεζα πρέπει λόγω της κρίσης του ρουβλίου, για πρώτη φορά να βοηθήσει μια τράπεζα με κρατικό χρήμα. Περίπου 430 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει την ύπαρξη της τράπεζας Trust.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα ζήτησε να τεθεί υπό την εποπτείας της η τράπεζα Trust λόγω της κρίσης του ρουβλίου και της δίνει ένα δάνειο διάσωσης έως και 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (430 εκατομμύρια ευρώ). Ο Οργανισμός εγγύησης Καταθέσεων θα είναι επίσης υπεύθυνο για την εποπτεία του προβληματικού ιδρύματος. Τα μέτρα αυτά "θα επιτρέψουν την εμπιστοσύνη για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις πληρωμές".

Η εμπιστοσύνη μετριέται από τις καταθέσεις πελατών, σύμφωνα με την πύλη banki.ru τον αριθμό 15 στη χώρα. Για αυτούς διαφημίζει επίσης και ο ηθοποιός του Hollywood Bruce Willis.

Λόγω των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, το ρούβλι έχει χάσει φέτος, περίπου το 45 τοις εκατό της αξίας του έναντι του δολαρίου. Η απότομη υποτίμηση του ρουβλίου έχουν θέσει τις τράπεζες της χώρας υπό ισχυρή πίεση. Το επιτόκιο με το οποίο οι τράπεζες δανείζουν η μία στην άλλη χρήματα έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες . Αυτό ένα σημάδι της νευρικότητας και της έλλειψης ρευστότητας. Η κυβέρνηση θα πρέπει επομένως να υποστηρίξει τις τράπεζες με έως ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια (περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου) αποφάσισε το Κοινοβούλιο την Παρασκευή.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει επενδυτή για την τράπεζα Trust. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.
Σχετικά άρθρα για την Ρωσία:
Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο για τη συντριβή του ρουβλίου σε εξωτερικούς παράγοντες.
Η τράπεζα δήλωσε ότι έχει μια "προσωρινή διοίκηση". Ζητείται τώρα ένας επενδυτής, μια σημαντική ρωσική τράπεζα για να αναλάβει την Trust .

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη υποστηρίξει φέτος αρκετές τράπεζες λόγω των κυρώσεων των πιστωτικών αγορών στον απόηχο της σύγκρουσης της Δυτικής Ουκρανίας. Από τις παραπάνω αποδέκτες κρατικές ενισχύσεις που περιλαμβάνονται στην μεγάλη τράπεζα VTB. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να υποστηρίξει τις τράπεζες συνολικά με ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια (ακριβώς περίπου 15 δις €).
πηγή : Zeit

0 σχόλια: