Hackers έκλεισαν τα δίκτυα των Playstation και του Xbox.

Hackers έκλεισαν τα δίκτυα των Playstation και του Xbox.

Τα δίκτυα Playstation της Sony και του Xbox της Microsoft δεν είναι πλέον προσβάσιμα. Είναι αυτή τώρα μια πράξη εκδίκησης της Βόρειας Κορέας για τη δημοσίευση της επίμαχης ταινίας "The Interview" ( "Η Συνέντευξη)";

Η σειρά από ατυχιών για τη Sony δεν σταματά και τώρα κτυπάει επίσης και την Microsoft. Για ώρες οι OnLine πλατφόρμες δικτύων της Sony PlayStation και Xbox Live της Microsoft  παρέλυσαν από επιθέσεις χάκερ. Αμφότερες οι εταιρείες αναγνώρισαν επίσης τα προβλήματα. Στο twitter η Sony αναφέρει στον επίσημο Playstation λογαριασμό της: "Γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχουν κάποιοι χρήστες κατά τη σύνδεση τους στο δίκτυο Playstation, οι μηχανικοί μας το διερευνούν. "


Στο PlayStation :Είμαστε ενήμεροι,  ορισμένοι χρήστες έχουν προβλήματα κατά την σύνδεσή τους στο PSN . Οι μηχανικοί μας το διερευνούν.


Στο Xbox Support (1-5).  Είμαστε ενήμεροι οι χρήστες που έχουν δυσκολίες κατά τη σύνδεσή στο XBL και εργαζόμαστε ενεργά για την επίλυση τους.

Στη σελίδα υποστήριξης του Xbox της Microsoft τονίζεται με κόκκινα γράμματα στην κατάσταση Live, ότι η υπηρεσία καταχώρησης για παιγνίδια και τη streaming πλατφόρμα θα λειτουργούν μόνο για «περιορισμένη» εργασία. Η εταιρεία Twitter επίσης, αναφέρει προβλήματα. Παρά τις δεκάδες χιλιάδες καταγγελίες από αναστατωμένους χρήστες στο, αυτό εξακολουθεί να παρουσιάζεται και στις δυο περιπτώσεις υποβαθμισμένο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αιτία, δεν κάνουν προς το παρόν καμιά δήλωση.

Το BBC και το τηλεοπτικό κανάλι CBS των ΗΠΑ ανέφεραν ότι η ομάδα Lizard Squad έχει δεσμευτεί για την επίθεση. Αυτή έχει δημιουργήσει τα προβλήματα. Η ομάδα χάκερ δήλωσε επίσης ότι θα τραβήξει τα "νήματα" ολόκληρου του έθνους. Προφανώς υπάρχει η λεγόμενη επίθεση DDοS, δηλαδή να πλημμυρίσει τον διακομιστή (server) με άχρηστα αιτήματα μέχρι να καταρρεύσει. Σύμφωνα με το "Business Insider" η ομάδα χάκερ είχε ήδη απειλήσει την περασμένη εβδομάδα να παραλύσει τα δίκτυα. Η επίθεση είναι εξαιρετικά δυσμενής εν όψει των ημερών των Χριστουγέννων, όταν πολλοί άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες τους κονσόλες με παιχνίδια.

Τι ρόλο παίζει η Βόρεια Κορέα;

Είναι η επίθεση χάκερ σε αντίποινα της Βόρειας Κορέας για την κυκλοφορία του "The Interview"; Αυτό θα ήταν προφανές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, η Microsoft και η Sony διακινδύνευσαν με τη δημοσίευση της επίμαχης ταινίας από επιθέσεις χάκερ στα δίκτυά τους και επωφελήθηκαν αυτοί από την εκτεταμένη δημόσια συζήτηση. Δεδομένου ότι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει πολύ μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα δίκτυα των PlayStation και Xbox Live.

Το μεγαλύτερο ποσό των δεδομένων και τις πιθανές επιθέσεις στα δίκτυα πρέπει να έχει αναγκάσει τις εταιρείες ήδη πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων σε εκτεταμένες προετοιμασίες. Ωστόσο, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες, παραμένει σχετικά δύσκολο να τα βγάλουν πέρα με τις επονομαζόμενες DDoS επιθέσεις.

Για τη Sony, η επίθεση έρχεται σε ακατάλληλη στιγμή. Διότι από την αρχή του μήνα στο online κατάστημα του PlayStation η σύνδεση σταδιακά ήταν μη εφικτή. Προηγουμένως, υπήρξε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο σχετικά με τα συστήματα πληροφορικής της Sony Pictures Entertainment, διαρρέοντας εμπιστευτικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Η εμπιστοσύνη των χρηστών στην εταιρεία έχει ήδη κλονισθεί.

0 σχόλια: