Το Διαστημικό σκάφος της Nasa το Orion ξεκίνησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση στο διάστημα.

Η διαστημική κάψουλα "Orion" απογειώθηκε την Παρασκευή με τη βοήθεια ενός πύραυλου τύπου Delta IV από το κοσμοδρόμιο του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα.
Η NASA δοκίμασε για πρώτη φορά τη διαστημική κάψουλα του Orion. Εκτοξεύτηκε στο διάστημα μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε τελικά το νέο διαστημικό λεωφορείο των ΗΠΑ να ξεκινήσει την παρθενική του πτήση την Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των διαστημικών ταξιδιών. Σχεδιασμένο το διαστημόπλοιο "Orion για αποστολές μεγάλων αποστάσεων " ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ημέρας στο κοσμοδρόμιο του Κέιπ Κανάβεραλ σε τέσσερις και μισή ώρα, μια μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση. Η παρθενική πτήση του διαστημικού σκάφους διένυσε περίπου 5.800 χιλιόμετρα στο διάστημα.

Μια ημέρα μετά την αρχικά προγραμματισμένη εκτόξευση του, το σχεδιασμένο για αποστολές στον Άρη διαστημικό λεωφορείο των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση στο δρόμο για το διάστημα. Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή με έναν πύραυλο τύπου Delta IV στη Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία Nasa.

Η μη επανδρωμένη κάψουλα είχε προωθηθεί σε υψόμετρο 5.800 χιλιομέτρων, πραγματοποίησε δύο φορές την τροχιά γύρω από τη γη και προσγειώθηκε μετά από τεσσερισήμισι ώρες στον Ειρηνικό. Η πρώτη απόπειρα αναβλήθηκε την Πέμπτη, εν μέρει λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και εξαιτίας καιρικών συνθηκών.

Αποστολή στον Άρη

Ο ιπτάμενος δίσκος της NASA

Ο ιπτάμενος δίσκος της NASAΟ ιπτάμενος δίσκος της NASA

Με τον τίτλο Orion-Projekt, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ NASA έχει βάλει υψηλούς στόχους. Το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει τελικά ανθρώπους στον Άρη.

Στο τέλος της δοκιμαστικής πτήσης το "Orion" με ταχύτητα πάνω από 32.000 χιλιόμετρα ανά ώρα σύμφωνα με τα σχέδια της NASA, επέστρεψε πίσω στη γη και έπεσε σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαν Ντιέγκο στην περιοχή του Ειρηνικού.

0 σχόλια: