Παρά τον έπαινο από το ESM, η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling ενθαρρύνει την Ελλάδα σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί. "Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί", δήλωσε ο Regling. Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή επέκταση της βοήθειας.

Ο επικεφαλής του ESM (Ταμείο Διάσωσης του ευρώ) ο Klaus Regling, έχει πιστοποιήσει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο για να ξεπεράσει την κρίση χρέους, αλλά προειδοποίησε για την χαλάρωση των προσπαθειών της χώρας. "Η Ελλάδα έχει ακόμη να κάνει πολλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση των φραγμών που εμποδίζουν την ανάπτυξη της σήμερα "δήλωσε ο Regling, στη "Welt". "Είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας που έφερε πρόοδο χάρη στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, περισσότερο από ό, τι πολλοί στη Γερμανία είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν", εξήρε ο διαχειριστής του ESM.

"Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος. Μπορώ παρά να ενθαρρύνω την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Regling. Για τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, στοχεύουν στην αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε τρία τοις εκατό της οικονομικής παραγωγής, ενώ παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία, είπε ο Regling "Οι Έλληνες λένε: Είμαστε σχεδόν εκεί, επειδή οι παλιές μεταρρυθμίσεις είναι πιο αποτελεσματικές από ό, τι η τρόικα αναγνωρίζει, και οι ελληνικές προβλέψεις έχουν όντως αποδειχθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σωστές".

Ο Έλληνας αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος είχε νωρίτερα είπε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να συνάψουν προκαταρκτική συμφωνία με τους επιθεωρητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι συζητήσεις σχετικά με την τελευταία δόση ήταν σε αδιέξοδο λόγω διαφωνιών σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική. Στη ζώνη του ευρώ είναι για συζήτηση, σχετικά για μια επέκταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Δήλωσε ο Regling,: "Μια ενδεχόμενη πιστωτική γραμμή είναι μια επιλογή."

Οι ενισχύσεις στην πραγματικότητα τελειώνουν. Η κυβέρνηση στην Αθήνα θα μπορούσε επίσης να τις παρατείνει για έξι μήνες, έτσι ώστε να μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για την καταβολή της τελευταίας της πιστωτικής δόσης. Η Ελλάδα επιθυμεί να επιστρέψει το επόμενο έτος στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
πηγή : ntv

0 σχόλια: