Ανακοινώθηκε στην Άγκυρα .Ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream εγκαταλείπεται από τη Ρωσία.

ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream
Η Ρωσία εγκαταλείπει τα σχέδια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, για την προμήθεια της νότιας Ευρώπης. "Αυτό ήταν. Το έργο έχει κλείσει",  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, τη Δευτέρα στην Άγκυρα, κάνοντας λόγο για "αποκλεισμό από την ΕΕ ". Ο αγωγός θα έφερνε το ρωσικό φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη νότια Ευρώπη, χωρίς να περνάει μέσα από την Ουκρανία. εγκαταλήφθηκε

Λίγο πριν από ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει, μια συνέχιση της κατασκευής δεν θα είχε νόημα. "Λόγω της έλλειψης έγκρισης της Βουλγαρίας οι περαιτέρω εργασίες για το έργο δεν έχουν νόημα", τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μίλερ της Gazprom είπε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ήδη υπογράψει ένα μνημόνιο για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού για 63 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κατακρίνει τον αγωγό South Stream επειδή το έργο από την πλευρά των Βρυξελλών παραβιάζει το Τρίτο Πακέτο Ενέργειας της ΕΕ.

πηγή : Frankfurter Algemeine        

0 σχόλια: