Πώς ήρθε το νερό στον πλανήτη μας;

Η φωτογραφία δείχνει την προσομοιωμένη προσέγγιση του διαστημικού του σκάφους Rosetta στον κρατήρα Philae στον κομήτη "67P / Tschurjumow-Gerassimenko.
Ο ευρωπαϊκός διαστημικός ανιχνευτής "Rosetta" ξεκίνησε με την αποστολή του στον κομήτη Tschuri, δίνοντας μας νέες γνώσεις σχετικά με την προέλευση του γήινου νερού. Την Τετάρτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Science" μια αμερικανική μελέτη σύμφωνα με τις μετρήσεις του «Rosetta». Δείχνουν ότι πιθανότατα οι αστεροειδείς έφεραν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια το νερό στη Γη. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες είχαν μάλλον δεδομένο ότι τα το νερό στη γη προέρχεται από κομήτες.

Το «Rosetta» εξετάζει τον κομήτη Αύγουστο 67P / Tschurjumow-Gerassimenko. Ο περιβάλλοντας χώρος γύρω από το διαστημικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με ένα φασματόμετρο μάζας που ονομάζεται " Rosina", το οποίο μπορεί να αναλύσει από μακριά το χημικό αποτύπωμα του νερού. Από αυτό η " Rosina " καθορίζει την αναλογία μεταξύ υδρογόνου και του βαρύτερου ισότοπου του υδρογόνου το δευτερίου.

Η δομή των μορίων νερού επί του κομήτη διέφερε σημαντικά από τα επίγεια νερά, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτό μιλάει για τη άποψη ότι το νερό προέρχεται από αστεροειδείς.

Ένας άλλος στόχος αποστολής του «Rosetta» είναι με τη δοκιμή των δειγμάτων εδάφους του κομήτη που θα μας πληροφορήσει σχετικά για την πρώιμη κατάσταση του ηλιακού συστήματος. Για το σκοπό αυτό, το διαστημικό σκάφος είχε αφήσει το Mini Lab " Philae " στον κομήτη  Tschuri τον περασμένο μήνα, αλλά ήρθε σε πλάγια θέση μετά από μια ανώμαλη προσγείωση. Η μονάδα έτσι, είχε σημαντικά λιγότερο φως του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας από ό, τι προβλεπόταν, στα μέσα Νοεμβρίου. Θέσανε το " Philae " σε κατάσταση ύπνου.

Μια οπή το Mini Lab που είχε προηγουμένως κάνει δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ότι ήταν επιτυχής. Ο Γάλλος επιστήμονας Francis Ροκάρ, δήλωσε από το CNES (CNES), την Τετάρτη. Το" Philae " δυστυχώς έκανε διάτρηση στο κενό.

πηγή : Handelblatt

0 σχόλια: