ΔΝΤ :Οι προβλέψεις είναι καθοδικές για την παγκόσμια οικονομία.

Οι τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας όπως ανκοινώθηκε από το ΔΝΤ
Αυτό δεν φαίνεται καλό: Η εξασθένηση της δυναμικής στην Κίνα, οι τιμές του πετρελαίου και οι αδυναμίες της Ευρώπης κάνουν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας δημιουργούν καθοδική τάσης. Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ πρέπει να διορθώσουν τις εκτιμήσεις τους έντονα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μείωσε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ για την οικονομία δήλωσαν ότι φέτος θα μπορούσε να αναμένεται η παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,5 τοις εκατό. Το επόμενο έτος, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς και ο ρυθμός ανάπτυξης να φθάσει το 3,7 τοις εκατό.

Οι προβλεπόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης το 2015 και το 2016 είναι 0,3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερες από ό, τι αναμενόταν τον περασμένο Οκτώβριο. Παρά το γεγονός ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι ευεργετική, είπε το ΔΝΤ, ωστόσο, έπαιξαν αρνητικό ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως οι μειωμένες συνολικές επενδύσεις.

Φτωχή ανάπτυξη στην Ευρώπη

Για τη ζώνη του ευρώ, το ΔΝΤ αναφέρει ότι το 2015 δείχνουν μια αύξηση 1,2 τοις εκατό, ή 0,2 μονάδες χαμηλότερα από τις προβλέψεις νωρίτερα. Ακόμη και για την Κίνα, το ΔΝΤ ήταν απαισιόδοξο. Η κινεζική οικονομία είναι πιθανό να αυξηθεί κατά μόλις 6,8 τοις εκατό αυτό το έτος (μείον 0,3 ποσοστιαίες μονάδες). Αυτό θα ήταν η πιο αδύναμη ανάπτυξη από τα επίπεδα του 1990.

Προβλήματα στην Κίνα
Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από το Πεκίνο δείχνουν: Κατά το παρελθόν έτος, η οικονομική ανάπτυξη ήταν κάπως ασθενέστερη από ό, τι προβλέφθηκε από τους επιχειρηματικούς ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο ρυθμός αύξησης ήταν τα επίσημα στοιχεία, το 2014 στο 7,4 τοις εκατό - 0,1 τοις εκατό χαμηλότερος από την τιμή-στόχο της ηγεσίας του κόμματος. Είναι ο πιο αδύναμος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 24 χρόνια.

Η ύφεση στη Ρωσία

Για τη Ρωσία, το ΔΝΤ δίνει μια πολύ ζοφερή εικόνα: Η χώρα δέχεται έντονα τη ραγδαία πτώση των τιμών στην παγκόσμια αγορά του αργού πετρελαίου. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις είναι όπως οι διεθνείς οικονομικές κυρώσεις εξαιτίας της Ουκρανικής σύγκρουσης. Το ΔΝΤ αναμένει ότι η ρωσική οικονομία θα μειωθεί κατά 3 τοις εκατό αυτό το έτος.

0 σχόλια: