Τα νέα Windows 10 της Microsoft θα λειτουργούν στο tablet, το smartphone και τον υπολογιστή.

Ο Joe Belfiore,της Microsoft υπεύθυνος για τα λειτουργικά συστήματα, που παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, με την κωδική ονομασία "Project Spartan"
Η Microsoft αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη έκδοση των Windows 10 σε μια παρουσίαση στην έδρα της εταιρίας στο Redmond. Ο γίγαντας του λογισμικού είχε παρουσιάσει το νέο λειτουργικό
σύστημα το περασμένο φθινόπωρο ανεπίσημα παραλείποντας τον αριθμό έκδοσης 9 και ανακοίνωσε τα Windows 10. Οι εφαρμογές που θα ευθυγραμμίζουν τα ίδια δεδομένα να λειτουργούν σε όλες τις συσκευές με Windows.

Το πιο σημαντικό πράγμα: Το νέο λειτουργικό σύστημα θα τρέξει εξίσου στα Tablet smartphone και υπολογιστές. Η Microsoft αποκαλεί αυτό "continuum" και τώρα παρουσίασε μερικά παραδείγματα για το πώς ένας χρήστης θα μπορούσε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα έγγραφα, φωτογραφίες ή μουσική σε διαφορετικές συσκευές με τα Windows 10.

► Έτσι εμφανίζει μια νέα εφαρμογή για τις φωτογραφία και τις εικόνες που είναι αποθηκευμένες στην online αποθήκευση One Drive, σε οποιαδήποτε συσκευή με Windows του χρήστη. Στον υπολογιστή οι φωτογραφίες αποθηκεύονται και τοπικά στο σκληρό δίσκο. Η λειτουργία αυτόματης βελτίωσης διορθώνει επίσης σφάλματα στην εικόνα, όπως το φλας κόκκινων ματιών.

► Άλλες λεγόμενες καθολικές εφαρμογές που κρατούν τις επαφές του χρήστη περίπου σε όλες τις συσκευές των Windows στο ίδιο επίπεδο ή φέρνουν τη μουσική και τις λίστες σε διάφορες συσκευές στο ίδιο επίπεδο.

► Η λίστα των πρόσφατων εγγράφων που άνοιξε κάποιος στα προγράμματα του Office θα διατηρούνται στο ίδιο επίπεδο σε όλες τις συσκευές με Windows. Έτσι μπορεί κάποιος για παράδειγμα, στο smartphone να ανοίξει από τη λίστα ένα έγγραφο που εργάστηκε για τελευταία φορά στον υπολογιστή.

► Επιπλέον, τα Windows 10 προσαρμόζονται με την ταχύτητα αστραπής για χρήση με πληκτρολόγιο ή οθόνη αφής. Αν εργάζεστε για παράδειγμα με έναν υπολογιστή 2-σε-1 (combo φορητό υπολογιστή-Tablet) σε λειτουργία φορητού υπολογιστή και στη συνέχεια, χωρίζει το πληκτρολόγιο από την οθόνη, τα Windows 10, γυρίζει κατόπιν αιτήματος σε λειτουργία tablet για να χρησιμοποιηθεί εύκολα από την οθόνη αφής .

Η Φωνητική Cortana έρχεται επίσης σε υπολογιστές με Windows και Tablets.    Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα Windows 10:
 ► Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά: φωνητικού ελέγχου Cortana που υπάρχει ήδη για τα Windows smartphone, τώρα έρχεται σε υπολογιστές και ταμπλέτες. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες μέσω φωνής όπως; ("Πως θα είναι ο καιρός») ή φωνητικές εντολές (όπως "παίξε μουσική μου από") Επιπλέον, για παράδειγμα, τα e-mails μπορεί να υπαγορευτούν και να σταλθούν μέσω φωνητικών εντολών ..

► το Word, το Excel και το PowerPoint θα είναι προ-εγκατεστημένα στα Windows 10 σε κινητές συσκευές, και βελτιστοποιημένα για χρήση μέσω της οθόνης αφής.

► Όποιος γράφει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook, έχει εδώ στο μέλλον κατόπιν επιθυμίας όλες τις λειτουργίες για το σχεδιασμό κειμένου από το Word.

► Σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, με την κωδική ονομασία "Project Spartan" μπορούν να γράψουν σχόλια απευθείας σε μια ιστοσελίδα. Λαμβάνοντας υπόψη ένα αντίγραφο της σελίδας που δημιουργήθηκε, στην οποία, ωστόσο, όλες οι συνδέσεις παραμένουν χρησιμοποιήσιμες. Υπάρχει επίσης μια ειδική λειτουργία ανάγνωσης και μια λίστα ανάγνωσης στο οποίο οι χρήστες μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα. Ο οδηγός Cortana παρέχει επίσης συνεχώς πληροφορίες για φράσεις κλειδιά που πληκτρολογείτε στο πρόγραμμα περιήγησης ή σελίδες που εκτελούνται. Έτσι, για παράδειγμα, πληροφορίες διαδρομής στο εστιατόριο εμφανίζονται όταν έχετε φορτώσει το δικτυακό τόπο.

► για smartphones και tablets με οθόνες αφής μικρό (κάτω από 8 ίντσες) είναι παρόμοια με τα Windows 10 σαφής τα σημερινά Windows Phone 8.1, αλλά προσφέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, όπως μια πιο εξατομικευμένη αρχική οθόνη. Πρόσφατα εγκατεστημένες εφαρμογές θα απαριθμούνται στη λίστα εφαρμογών με αλφαβητική σειρά. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Microsoft βελτίωσε κατά τη διάρκεια της υπαγόρευσης την αναγνώριση ομιλίας.

Επίσης, για τους λάτρεις των παιχνιδιών, θα υπάρξει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά στα Windows 10:
► τα Windows 10 θα περιλαμβάνει μια εφαρμογή Xbox που θα τρέχει σε όλες τις συσκευές με Windows. Η εφαρμογή δείχνει τις επαφές του χρήστη στο δίκτυο του Xbox Live, δεν έχει σημασία τι συσκευή.

► Σε κάθε παιχνίδι που τρέχει σε Windows 10, μπορεί τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού θα μπορούν να αποθηκεύονται ως ένα video clip και στη συνέχεια θα μπορούν να το μοιράζονται την εφαρμογή του Xbox με τους φίλους τους.

► Με τα Windows 10, επίσης τα παιχνίδια του Xbox One της κονσόλας θα μπορούν να παίζονται με streaming στον υπολογιστή ή το tablet.

Καλά νέα για τους χρήστες με τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows: Τα Windows 10 θα δοθούν το πρώτο έτος δωρεάν για όλους αυτοί που χρησιμοποιούν ήδη τα Windows 7, Windows 8.1 ή Windows Phone 8.1.

Τα Windows 10 δεν είναι μια τυπική ενημέρωση σε ένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Είναι σχεδιασμένα, όπως λέει η Microsoft, να τρέξει σε οποιαδήποτε συσκευή, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών και ακόμη και τους μικροσκοπικούς ενσωματωμένους υπολογιστές που συνθέτουν αυτό που ονομάζεται το διαδίκτυο των πραγμάτων (the Internet of Things).

Το νέο λειτουργικό σύστημα θα έρθει φέτος στην αγορά.

0 σχόλια: