handesblatt: Όλο και περισσότεροι Έλληνες αποσύρουν από τις τράπεζες τα χρήματά τους.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αποσύρουν από τις τράπεζες τα χρήματά τους
Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στη νέα κυβέρνηση φαίνεται να συρρικνώνεται. Φοβούμενοι ξαφνική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, πολλοί Έλληνες προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Αθήνα. Οι Έλληνες σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αποσύρουν όλο και περισσότερα χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Οι καταθέσεις έχουν μειωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της σοβαρής κρίσης χρέους. Σύμφωνα με την συντηρητική εφημερίδα «Καθημερινή», επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες από το Νοέμβριο 2014 έχουν αποσύρει συνολικά περίπου 20 δις ευρώ.

Ο λόγος είναι ο φόβος των ανθρώπων μπροστά από μια αιφνίδια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης λόγω των διαφορών μεταξύ της Αθήνας και της ΕΕ, μέσω της μείωσης του βουνού του χρέους στην Ελλάδα.

Περίπου 10 δις € βρίσκονται κρυμμένα σε «σεντούκια, χρηματοκιβώτια ή κάτω από το στρώμα» στα σπίτια, σύμφωνα με την έκθεση. Άλλα 6 δις € επενδύθηκαν σε τίτλους του εξωτερικού. Και περίπου 4 δις € βρίσκονται τώρα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, έγραψε η "Καθημερινή".

Αυτή η «αιμορραγία» τις τελευταίες ημέρες έγινε με ρυθμό περίπου 200 - 300.εκατ.Ευρώ ανά ημέρα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος τράπεζας το Σάββατο στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

0 σχόλια: