Οι χρήστες iPhone της Apple έχουν καλύτερη προστασία από χάκερ.

Οι χρήστες iPhone της Apple έχουν καλύτερη προστασία από χάκερ.
Η Apple προστατεύει τις υπηρεσίες επικοινωνιών iMessage και FaceTime καλύτερα από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Στα iPhone και στα iPad οι χρήστες μπορούν να προστατευθούν με μια εγγραφή σε δύο στάδια. Η εταιρεία έχει επικριθεί για την ασφάλεια του ξανά στην κριτική περίπου πριν από έξι μήνες όταν άγνωστοι δράστες ήραν την ασφάλεια της online αποθήκευσης iCloud και έκλεψαν τις ιδιωτικές γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων.

Η διπλή προστασία πρέπει να εμποδίσει τους επιτιθέμενους να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν λογαριασμό χρήστη, αν ήδη γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης ή την απάντηση σε μια ερώτηση ασφαλείας. Όποιος θέλει να δηλωθεί με τα ίδια δεδομένα εισαγωγής για να έχει πρόσβαση σε κάποια άλλη συσκευή, θα πρέπει επίσης να εισάγει έναν κωδικό που του αποστέλλεται σε μια προηγουμένως εγγραφή του στο κινητό του. Η ρύθμιση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας https://appleid.apple.com/account/home. Η Apple προσφέρει αυτή την προστασία μέχρι στιγμής μόνο για ορισμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αποθήκευσης iCloud, αλλά όχι για τα μηνύματα SMS και iMessage εναλλακτικής τηλεφωνικής και video conferencing εφαρμογής του Facebook.

Οι ειδικοί περιγράφουν τη διαδικασία ως μια πιστοποίηση δύο παραγόντων. Ο χρήστης δεν πρέπει να γνωρίζει μόνο τα δεδομένα εισόδου, αλλά να έχει επίσης και τον κωδικό ο οποίος του έχει αποσταλεί. Οι τράπεζες προβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι: αν θέλουν να αποσύρουν χρήματα από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορούν να εισάγουν μόνο το PIN τους, αλλά πρέπει επίσης να τοποθετήσουν την κάρτα. Γνώση και κατοχή ως ασφάλεια.

Το φθινόπωρο του 2014 οι χάκερ έκλεψαν προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων, που είχαν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο αποθήκευσης iCloud. Σύμφωνα με πληροφορίες της Apple, είχαν αποσπάσει πρόσβαση μέσω των σωστών απαντήσεων στις ερωτήσεις ασφαλείας ή απόκτησαν τους κωδικούς πρόσβασης με ψεύτικα e-mail. Με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, οι διάσημοι θα μπορούσαν πιθανότατα να προστατευτούν από τις επιθέσεις.

0 σχόλια: